Adrian Wiener a participat la conferința națională despre managementul sistemului de sănătate

Data publicare: Luni, 27 Martie, 2017 Total: 1466 accesari

Adrian Wiener a participat la conferința națională despre managementul sistemului de sănătate

Doctorul Adrian Wiener a participat în acest sfârșit de săptămână la o conferințănațională dedicată managementului din sistemul de sănătate din România. Acesta a prezentat o analiză sintetică a „craterelor” din sistem. În expunerea intitulată "Selfie cu Sistemul de Sănătate", Wiener a detaliat multitudinea de probleme din sistemul medical, dar și câteva soluții rezonabile, unele fiind deja propuse de acesta la nivelul factorilor decizionali.

Dată fiind prezența Aradului în topul pacienților cu probleme oncologice,iată câteva concluzii din acest domeniu prezentatede Adrian Wiener în cadrul conferinței:

Adrian Wiener: „Sistemul medical este într-o situație deplorabilă. Și toți medicii ne chinuim să profesăm în condiții deseori grele. Dar există oaze de speranță în România: Colentina, Fundeni, Spitalul județean din Baia Mare, Moinești. Oameni dedicați, minunați, inimoși, care au lăsat bucăți din sufletul lor pe holurile spitalelor pe care le conduc. De la ei putem extrage modele de bune practici. Și să contribuim, fiecare cum poate, la îmbunătățirea managementului de sănătate.