Vicepremierul Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, a fost dat afară din guvern

Data publicare: Luni, 27 Martie, 2017 Total: 1219 accesari

Vicepremierul Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, a fost dat afară din guvern

Frământările în ALDE sunt tot mai mari, dacă la filial arădeană s-a lasăt cu o “păruială” la propiu între cele două fracţiuni care compun ALDE, de curând domnii Purcaru şi Ciupe fiind despărţiţi de Mihăiţă Calimente după un schimb mai neortodox de replici, la nivel înalt, Daniel Constantin a fost remaniat din guvern din funcţia de vicepremier de către premierul Grindeanu după ce Călin Popescu Tăriceanu a hotarât să-i retragă sprijinul politic lui Daniel Constantin.

 

"A fost o întâlnire în care dl copreşedinte Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat decizia pe care dânsul crede că a luat-o în mod statutar în Biroul Politic de ieri. Eu mi-am spus punctul de vedere, sigur că nici nu am vrut să-i pun pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care ţin de ce se întâmplă în interiorul ALDE. Primul-ministru, dl preşedinte Dragnea au luat act, probabil că în orele următoare vor face cererea, dl prim-ministru va fi pus într-o situaţie delicată, trebuie să facă cererea de remaniere către preşedintele României şi de înlocuire a mea din funcţia de ministru şi de viceprim-ministru", a arătat Constantin, care a participat la şedinţa coaliţiei.

 

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat luni dimineaţa, că l-a remaniat pe Daniel Constantin  din funcția de vicepremier și de ministru al Mediului. Grindeanu a spus că va trimite aceste decizii la Cotroceni.

 

”Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de către cei de la ALDE”, a spus Sorin Grindeanu.



Sursă: stiripesurse.ro
Sursă foto: digi24.ro