O “gaşcă” de arădeni inimoşi şi iubitori de natură, au pornit o acţiune frumoasă de plantare de copaci sâmbătă dimineaţa în loc să stea pe o terasă la o “cafă”

Data publicare: Duminica, 26 Martie, 2017 Total: 4657 accesari

O “gaşcă” de arădeni inimoşi şi iubitori de natură, au pornit o acţiune frumoasă de plantare de copaci sâmbătă dimineaţa în loc să stea pe o terasă la o “cafă”

Aproape o sută de arădeni inimoşi şi iubitori de natură şi de verde, s-au adunat sâmbătă dimineaţa să planteze copaci în zona pădurii Ceala, după ce au dat un semnal de mobilizare pe reţeaua de socializare Facebook. Toate astea în loc să iasă la o “cafă” pe unele din teresale de fiţe de pe centru, mai ales că premizele unei zile extrem de frumoasă se anunţau de la primele ore, numai fain să stai la o cafea pe o terasă.

 

Au venit de la mic la mare, o “gaşcă” de toate vârstele. Oamenii au ieşit la aer, mişcare, şi ceva util, şi evident şi-au luat şi copiii, unii dintre ei şi câinii, mai... mai că ne aşteptam să auzim precum la protestele de seară care au tot avut loc, copiii nu aveau ce căuta acolo şi că, pentru câini s-au dat 30 de lei.

 

Adunarea a avut loc la Cabana Lac din pădurea Ceala la ora 9 dimineaţa, apoi au plecat cu mic cu mare la locul cu pricina.

Ideea i-a aparţinut poliţistului arădean Constantin Nicolae Crainic, care a mobilizat arădenii printr-o “chemare la luptă” în mesajul  de pe contul de Facebook al evenimentului, un alt fel de a sărbători Ziua Poliţiei Române.

 

„Vreau să vă lansez o provocare! Adunarea în ziua sâmbăta aceasta, la ora 9 în Pădurea Ceala, la Cabana Lac. E primăvară și ar fi momentul să plantăm fiecare, un pom, un copăcel! Orice pom sau copac înseamnă o gură de oxigen! Într-o lume din ce în ce mai poluată ar trebui să luăm atitudine! Dacă acceptați provocarea, hai să ne organizăm să o organizăm o acțiune civică de oxigenare a mediului! Acceptați provocarea? Facem ceva fain? a sunat “chemarea la luptă”, şi a avut şi efect, aproximativ 100 de arădeni.

 

 

“Doresc să mulțumesc tuturor celor care au participat direct sau și-au adus contribuția indirectă la această acțiune reușită. Mobilizarea a fost una deosebită, iar munca depusă, a fost marcată de o atmosferă destinsă, prietenoasă și ce este foarte important, s-a plantat cu puieți de stejar toată suprafața planificată. 


Felicitări tuturor de la mic la mare, dar aș dori să mulțumesc în mod special acelor părinți, care și-au adus copiii pentru a-i educa în spirit civic și a-i scoate la aer curat și la soarele prietenos de martie!”
a scris Constantin Nicolae Crainic ulterior pe contul său de Facebook, şi, cu această ocazie, le mulţumim şi îi felicităm şi noi atât pe organizatori, cât şi pe cei prezenţi la această acţiune care a coincis cu  sărbătoarea creştină Buna Vestire. O “bună vestire” a primăverii a fost şi această acţiune.


 

Sursa Foto: Facebook