Guccifer mai are de aşteptat. Tribunalul Arad a amânat judecarea cererii lui Guccifer de contopire a pedepselor

Data publicare: Joi, 23 Martie, 2017 Total: 1601 accesari

Guccifer mai are de aşteptat. Tribunalul Arad a amânat judecarea cererii lui Guccifer de contopire a pedepselor

Tribunalul Arad a amânat joi, judecarea cererii hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, de contopire a pedepselor decise de instanţele din SUA şi România şi de reducere a perioadei de detenţie.

 

Hackerul arădean Guccifer, pă numele lui real Marcel Lazăr Lehel, a prezentat instanţei perioadele în care a stat în arest, arătând judecătorilor că a fost închis iniţial în România în 2014, iar în 2016 a fost predat temporar autorităţilor americane, pentru a-l judeca într-un alt dosar. fiind extrădat în 31 martie 2016, autorităţile americane reţinându-l în arest până în 11 octombrie 2016, când a fost din nou adus adus în România.

 

Judecătorul de la Tribunalul Arad a decis să ceară Ministerului Justiţiei şi ANP clarificări, după ce procurorul DIICOT a cerut instanţei să amâne cauza, pentru clarificări privind perioadele în care Guccifer a fost închis şi pentru care el cere deducerea din pedeapsa finală.

 

Termenul pentru următoarea înfăţişare a fost stabilit pe data de 4 aprilie 2017.

 

“Legat” împreună cu Guccifer, la propiu, cu cătuşele, a fost adus tot joi şi cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender, care a avut termen la aceeaşi instanţă.

 




Sursa: news.ro