Peste o treime dintre români au întârzieri la plata ratelor şi utilităţilor

Data publicare: Miercuri, 22 Martie, 2017 Total: 1278 accesari

Peste o treime dintre români au întârzieri la plata ratelor şi utilităţilor

Peste o treime dintre români (34%) îşi plătesc cu întârziere ratele la bancă, iar 35% au aceeaşi problemă la plata utilităţilor, potrivit unui studiu a companiei poloneze de recuperare de creanţe Kruk.

 

Potrivit studiului, în ceea ce priveşte procentul celor care înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, românii (34%) sunt la aproape acelaşi nivel cu germanii (33%). Însă, în ceea ce priveşte creditele ipotecare, românii (10%) stau mai bine decât spaniolii (29%) şi germanii (17%).

 

Nici la plata facturilor la utilitaţi nu stau mai bine românii, 35% dintre ei au întârzâieri la plata facturilor la gaze şi electricitate. Cu toate acestea românii stau mai bine la acest capitol ca şi italienii (38%), însă sunt departe de cehi, doar 8% dintre cehi au această problemă şi doar 14% din germani.

 

Românii stau bine însă la plata chiriilor, doar 6% dintre români au întârzăieri la acest capitol, mult sub polonezi, care la acest capitol sunt depăşiţi net de români, 29% din polonezi au întârzăieri de plată la chiria lunară.

 

„Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor”spun cei de la Kruk citaţi de digi24.ro

 

Studiul a fost efectuat de grupul Kruk în Polonia, Cehia, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania. Cercetarea a fost realizată în perioada 19-26 octombrie 2016.



Sursa: digi24.ro