Concursul judeţean ŞTIINŢA CA O JOACĂ

Data publicare: Marti, 21 Martie, 2017 Total: 2481 accesari

Concursul judeţean  ŞTIINŢA CA O JOACĂ

Vineri 17 martie şi sâmbătă 18 martie 2017, la Palatul Copiilor Arad, s-a desfăşurat Ediţia a III-a a Concursului Judeţean Ştiinţa ca o joacă, concurs ştiinţific structurat pe două secţiuni, Matematică distractivă cu partcipipare directă, şi Ştiinţe ale naturii cu particpare directă şi indirectă. Copiii înscriși la secţiunea de Ştiinţe ale naturii cu participare directă, au realizat diverse teme, prin tragere la sorţi la începutul concursului, avaând libertatea de a-şi pune în valoare creativitatea şi imaginaţia, abilităţile şi îndemânarea în lucrul pe echipă. Tematica a fost diversă machetă de fermă, de parc de joacă sau parc de agrement, ustensile de bucătărie şi de unelte de lucru, aparatură electrocasnică, toate realizate din materiale reciclabile.

 

Secţiunea de Ştiinţe ale naturii a mai avut ca şi activitate un concurs de prezentări în PowerPoint cu tema Ştim totul despre cutremure?,  unde s-au înscris 32 de lucrări bine documentate şi realizate cu profesionalism şi responsabilitate adecvate temei.
 

La această ediţie au participat un număr de 250 de copiii la secţiunea de Matematică distractivă, 70 de copii grupati în 19 echipaje la secţiunea de abilităţi practice, 47 de copii care au realizat 32 de prezentări în PowerPoint provenind din 12 unităţi şcolare din judeţul  Arad, Timiş, Maramureş, Braşov, Dîmboviţa şi Bucureşti. Le mulţumim pentru participare tuturor şi aşteptăm lucrările lor şi la ediţia următoare.

 

Cele mai importante premii :

 

27 de locuri I pentru P.C. Arad, C.C. Santana, C.C Pecica, Sc. Gimn, Aron Cotrus Arad, Sc. Gimn. Barzava și Sc. GImn. Cristian Herbei Varadia de Mures.

14 locuri I la Abilitati practice pentru P.C. Arad,Sc. Gimn. Aron Cotrus Arad si Colegiul Economic Arad. 

 

15 locuri I la Poweroint-ul Stim totul despre cutremure? pentru Colegiul Vasile Goldis arad, P.C. Arad, Sc.Gimn. Radu cel Mare Gaesti - Dambovita, Liceul Teoretic Mihai Veliciu Chisineu Cris- Arad, Colegiul Economic Arad, P.C> Brasov, P.N.C. Bucuresti, Liceul Teoretic Peciu Nou - Timis.