Adio proiecte europene! Guvernul a epuizat fondul pentru cofinanţarea proiectelor!

Data publicare: Luni, 20 Martie, 2017 Total: 3222 accesari

Adio proiecte europene! Guvernul a epuizat fondul pentru cofinanţarea proiectelor!

Guvernul nu mai are bani pentru cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale, vicepremierul Sevil Shhaideh anunţând că plafonul de împrumut la nivel național a fost epuizat deja .
 

Astfel, primarii sunt în imposibilitatea de a implementa proiecte de ivestiţii cu bani europeni.

 

Situaţia a ieşit la lumina în timpul unei şedinţe dintre mai mulţi primari şi membri ai Guvernului. Sevil Shhaideh le-a spus primarilor că nu mai sunt bani, deoarece plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat. Ministerul de Finanţe caută soluţii, astfel încât să nu fie depăşit deficitul de 3% asumat de România.

 
Primarii cer însă rezolvarea acestei probleme.


Dacă Guvernul nu vine urgent cu o soluţie, administraţiile locale nu vor putea respecta termenii contractuali prevăzuţi în proiectele cofinanţate de  UE, situaţie în care mulţi edili ar fi nevoiţi să renunţe la unele proiecte sau chiar să ramburseze banii pentru proiectele aflate deja în derulare.


Reprezenanţii guvernului nu au ştiut să precizeze ce s-a întâmplat cu plafonul de 1,2 miliarde de lei prevăzut pentru cofinanţarea proiectelor.


Situaţia ar putea fi rezolvată cel mai devreme în luna august, la rectificarea bugetară în condiţiile în care guvernul ar avea parte de o colectare record a taxelor şi a impozitelor.