PSD “respectă regula” şi nu votează bugetul municipiului pentru 2017

Data publicare: Vineri, 17 Martie, 2017 Total: 1475 accesari

PSD “respectă regula” şi nu votează bugetul municipiului pentru 2017

Săptămână importantă pentru administraţia locală arădeană. Joi s-a votat bugetul judeţului în şedinţa de consiliu judeţean, vineri s-a votat bugetul în şedinţa de Consiliu Municipal.
 

De remarcat că la consiliul judeţean, consilierii PSD nu au votat achiziţionarea unui aparat RMN pentru Spitalul Judeţean Arad, în şedinţa de vineri a Consiliului Local, nici consilierii PSD nu au votat întreg bugetul pentru anul 2017 a muncipiului Arad. Am spus consilierii PSD şi nu grupul PSD-ALDE, pentru că, unicul consilier municipal ALDE, Ionel Ciupe, a absentat de la probabil cea mai importantă şedinţă din an a CLM. Nu cunoaştem cauza pentru care a absentat exact la şedinţa în care se votează bugetul, însă credem  că „există o explicaţie”.

 

Evenind la subiectul buget, am spus că aleşii locali ai PSD „respectă regula”, pentru că nu este prima dată când în consiliul local nu votează unele din cele mai importante proiecte, aşa s-a întâmplat şi cu „Regenerare Urbană”, sau cu proiectul noului stadion Francisc Neumann.
 

Unicul amendament pe care l-au avut cei din PSD, la proiectul de buget, a fost: mărirea subvenţiei la energie termică, dar în expunerea de motive, au trecut ca şi sursă de finanţare, excedentul bugetar, sursă care din păcate, nu poate fi folosită pentru subvenţionarea gigacaloriei, lucru care a fost explicat atât de edilul Gheorghe Falcă, cât şi de mai mulţi membri ai aparatului tehnic din primărie, şi care ar fi trebuit să fie cunoscut de consilierii PSD, care văzându-se în impas, au venit cu explicaţii ulterioare „fantasmagorice”. 

 

Una peste alta, „Habemus bugetus” cum ar spune latinii.


 

Conform proiectului supus votului consilierilor locali, Bugetul general al municipiului Arad pentru acest an este de 704.542.000 lei, iar din această sumă, 492.988.000 lei reprezintă veniturile bugetului local.

 


Cheltuielile bugetului local pentru anul 2017 sunt de 638.063.000 lei.

“Astăzi a avut loc cea mai importantă ședință din acest an pentru Consiliul Local Municipal, cea în care s-a aprobat bugetul Municipiului Arad pentru anul 2017. Mulțumesc tuturor celor care au muncit la acest proiect de buget, cetățenilor care au participat la dezbaterea lui publică și consilierilor care l-au votat. Proiectele mari ale Aradului merg înainte!” a declarat Gheorghe Falcă pe contul său de Facebook.