Piaţa Mioriţa se modernizează

Data publicare: Joi, 16 Martie, 2017 Total: 2999 accesari

Piaţa Mioriţa se modernizează

Pe ordinea de zi a şedinţei de CLM de vineri, 17 martie, se află şi proiectul de modernizare a pieţei Mioriţa, din cartierul arădean Micălaca.
 

Mai exact, este vorba de studiul de fezabilitate construirea unei hale agroalimentare pentru amenajarea unui spațiu adecvat comercializării produselor alimentare și nealimentare.
 

„Piața Miorița trebuie modernizată din necesitatea de a crea un spațiu care să îndeplinească condițiile de igienă și calitate pentru comercializare produselor alimentare și nealimentare. În cadrul proiectului se propune demolare chioșcurilor și tarabelor, clădirii cu grupurile sanitare, de pe latura estică și sudică a pieței și construirea unei hale agroalimentare pentru amenajarea unui spațiu adecvat comercializării produselor alimentare și nealimentare, și amenajarea spațiilor de alimentație publică” se arată în expunerea de motive a acestui proiect pentru care se cere votul consilierilor locali.
 

Investiţia se ridică la valoarea de 3.480,794 mii lei, şi prevede construirea unei hale agroalimentare pe 593,30 m², devierea și refacerea instalațiilor afectate, amenajări exterioare, demolare construcții, dezafectare tarabe și chioșcuri provizorii. Durata lucrărilor este estimată la 18 luni, investiţia fiind fiind eşalonată pe durata de 3 ani.
 

Target-ul Primăriei este să modernizeze toate pieţele agroalimentare din oraş, pentru a oferi spaţii adecvate pentru comercializarea produselor agroalimentare, în condiţii normale atât pe timp de iarnă când temperaturile sunt foarte scăzute iar produsele îngheaţă pe tarabe, cât şi pe timp de vară când temperaturile sub actualele copertine depăşesc +40 de grade în anumite perioade.