ANAF “s-a pus” pe datornici dar “trage cu ochiul” şi la românii plecaţi la muncă în străinătate

Data publicare: Miercuri, 15 Martie, 2017 Total: 2733 accesari

ANAF  “s-a pus” pe datornici dar “trage cu ochiul” şi la românii plecaţi la muncă în străinătate

Promisiunile electorale ale noului guvern se pare că nu sunt chiar aşa uşor de pus în practică, aşa că ANAF-ului I s-a dat sarcina “de partid” să depăşească planul ca pe vremea “împuşcatului” .
 

Peste 21.000 de români s-au trezit cu conturile blocate de Fisc, în prima lună a anului. Numărul este de aproape două ori mai mare decât cel din ianuarie anul trecut, potrivit realitatea.net.
 

Sumele poprite au ajuns astfel la peste 244 de milioane de lei, fiind de peste trei ori mai mari fata de ianuarie anul trecut.
 

Tot în ianuarie, ANAF a emis peste 200.000 de somați de plată, dintre care aproape 83 de mii adresate persoanelor fizice, pentru datorii de 1,4 miliarde de lei. Spre comparaţie, în prima lună din 2016 au fost comunicate peste 220 de mii de somaţii, pentru plata a 2,1 miliarde de lei.
 

Nici firmele nu au scăpat de “ochiul vigilent” al ANAF-ului,  a crescut şi numărul firmelor cu conturile bancare blocate de Fisc - 127 de mii față de 78 de mii în urmă cu un an, conform celor de la digi24.ro

 

Cu toate acestea, se pare că nu este de ajuns, Fisc-ul din România a “pus ochii” şi pe milioanele de români care muncesc în strainătate, mai exact, deşi ei lucrează în altă ţară şi plătesc acolo impozitele, Fisc-ul românesc îşi vrea partea, trebuie să își plătească impozitul pe venit la fiscul din România, iar cei care nu se supun acestor reglementări, vor plăti amenzi substanțiale, care ajung la 500 de lei, conform celor de la libertatea.ro.
 

Legislația fiscală din România prevede că persoanele fizice care au obținut în 2016 venituri în afara țării sunt obligate să le declare ANAF-ului, pentru impozitare, până în data de 25 mai 2017.