ISJ Arad face dreptate ! Părinții sunt nemulțumiți

Data publicare: Miercuri, 15 Martie, 2017 Total: 4715 accesari

ISJ Arad face dreptate ! Părinții sunt nemulțumiți

ARAD. În acest an, înscrierea copiilor în clasa pregătitoare a însemnat o mare bătălie pe locuri la "Peda". AFLĂ de ce sunt nemulțumiți părinții ai căror copii şi-au înscris la această şcoală !


În acest an, la "Peda" au fost înscrişi foarte mulți copii în clasa pregătitoare. Au fost depuse 155 de dosare pentru cele 75 de locuri ( trei clase) aprobate de ISJ Arad, adică 2 copii pe un loc.


În ciuda faptului că în alți ani se înființa o a patra clasă, pentru a suplimenta locurile, în acest an, acest lucru nu se va mai întâmpla, spre marea surprindere a părinților, cât şi a dascălilor.


 Şeful ISJ Arad, Claudius Mladin a luat această decizie, pe bună dreptate. A fost afişat un plan de şcolarizare, ce nu este normal să fie modificat în timpul înscrierilor. Din acest motiv, pe nedrept, părinții sunt nemulțumiți.


În Arad sunt şi alte şcoli cu rezultate foarte bune, cum sunt : Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" (generală 1) , cu rezultate foarte bune la olimpiada de matematică, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" (generala 18 ) cu rezultate foarte bune la.diferite olimpiade, precum şi concursuri județene şi interjudețene, Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi" , deasemenea cu rezultste foarte bune la învățătura, cât şi la diferite concursuri județene şi nu numai.


Prima etapa de înscrieri în învățământul primar se încheie joi, 16 martie. Pe 22 şi 23 martie în şcoli, cât si pe site-urile acestora şi al ISJ-ul, locurile rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.


A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 6 aprilie. În perioada 7 si 13 aprilie se vor soluționa toate cazurile nerezolvate.