AFLĂ care alimente îţi pătează dinţii ! EVITĂ-LE

Data publicare: Marti, 14 Martie, 2017 Total: 6389 accesari

AFLĂ care alimente îţi pătează dinţii ! EVITĂ-LE

Dantura este foarte importantă, iar cei care au dinţii albi, sănătoşi, pot zâmbi fără reţineri, pe când, cei care au dinţii galbeni, nu zâmbesc la fel de des. AFLĂ care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi !
 

 

Mulţi factori îți pot deteriora zâmbetul perfect: de la genetică la diferite stiluri de viață, precum omiterea spălării pe dinți de fiecare dată după ce mănânci, fumatul și diferite alimente. Multe alimente care pătează dinții, conțin cantități mici dintr-un acid numit tannin. Acest acid poate îngălbeni dinții de-a lungul timpului, în special dacă mănânci aceste alimente în mod regulat sau în exces.

 

Alimente care pătează dinții:
 

 

1. Sosul de paste

 

Culoarea roșie a sosului și aciditatea roșiilor din anumite sosuri de paste poate provoca pete la nivelul dinților. Nu trebuie să renunți la pastele cu sos roșu, dar, ca aperitiv poţi allege o porție de broccoli, spanac sau alte legume verzi. Acestea pot aplica o folie de protecție pe suprafața dinților, prevenind pătarea danturii.
 

 

2. Fructele de pădure

 

Murele afinele și zmeura sunt alimente care pătează dinții. Aceste fructe cauzează adesea pete asemănătoare ca aspect, cu petele de la vinul roșu. Petele cauzate de fructele de pădure sunt dificil de combătut. Consumarea unei cantități mari de apă în timp ce mănânci aceste fructe și după, te poate ajuta să previi pătarea dinților.

 

Este important de menționat că spălatul pe dinți după ce mănânci fructe de pădure te poate ajuta.
 

 

3. Alimentele condimentate cu curry

 

Curry-ul poate da o tentă galbenă dinților, dacă este consumat regulat, pe o perioadă mai lungă de tmp. Dacă consumi mese care conțin turmeric, pulbere de curry sau diferite amestecuri de condimente, s-ar putea ca dinții tăi să își piardă strălucirea. Ca în cazul sosurilor pe bază de roșii, este recomandat să incluzi în dieta ta multe fructe proaspete și o cantitate mai mare de apă.
 

 

4. Sfecla

 

Dacă ai gătit vreodată sfeclă, știi deja ce putere de colorare are acest aliment. Sfecla are o culoare roșie destul de intensă, ceea ce înseamnă că pătează și că petele sunt destul de problematice. Cel mai bun mod de a evita colorarea dinților este consumarea cu moderație a sfeclei.
 

 

5. Oțetul balsamic

 

Oțetul balsamic este acid și are o culoare intensă. El se regăsește în multe salate și poate provoca pete la nivelul dinților. Îl poţi consuma, doar dacă faci asocierea acestuia cu legume ce aufrunze, cum ar: fi salata verde sau varza creață, deoarece acestea pot acționa ca o barieră în calea petelor.