Minunea de la POMPĂ! Încă o ieftinire a carburantului care ajunge să coste 1 euro/litru

Data publicare: Marti, 14 Martie, 2017 Total: 1949 accesari

Minunea de la POMPĂ! Încă o ieftinire a carburantului care ajunge să coste 1 euro/litru

Minunea de la popă! De mult n-am mai trait astfel de vremuri, să avem ieftiniri succesive la litrul de carburant. În tărişoara noastră, indiferent de rezervele de petrol, de preţul mondial al barilului, preţul la pompă creştea constant, iar de fiecare dată când pretul barilului pe plan internaţional scădea, ajungând chiar la minime istorice, românul plătea la pompă carburantul tot mai scump, justificarea era: ba cursul valutar, ba nivelul accizelor şi taxelor, tot timpul exista un motiv „întemeiat” pentru scumpiri ale carburantului.

 

Azi, 14 martie, preţul benzinei şi motorinei la staţiile OMV Petrom a scăzut cu patru bani pe litru. Reducerea de preţ de azi vine după mai multe ieftiniri successive, astfel că, de la începutul acestei luni, preţurile au scăzut, în staţiile Petrom, cu 23 de bani pe litrul de benzină şi cu 14 bani pentru litrul de motorină.

 

Ieftinirea din ultimul timp este generată de scăderea cotaţiilor petrolului, care a ajuns din nou sub 50 de dolari barilul, săptămâna trecută. Preţul la pompă este determinat de cotaţiile produselor petroliere (care urmează preţul ţiţeiului), de taxe (care în România au ajuns cele mici din Uniunea Euopeană, după reducerea accizei şi a TVA, care au avut loc la 1 ianuarie), de cursul de schimb leu-dolar (moneda în care se fac tranzacţiile cu produse petroliere), dar şi de condiţiile de pe fiecare piaţă în parte.




Sursa: economica.net