Mămicile din Arad continuă protestele

Data publicare: Sambata, 11 Martie, 2017 Total: 2272 accesari

Mămicile din Arad continuă protestele

După ce o tânară a povestit pe o reţea de socializare  experienţa traumatizantă prin care a trecut, când şi-a internat copilul într-una din secţiile infectioase din oraş, tot mai multe mame iau atitudine. Acum câteva zile, mai multe mămici au protestat în faţa spitalului judeţean Arad, iar în această după amiază au semnat o petiţie,pe care o vor trimite conducerii consiliului judeţean.Tinerele cer ca secţiile în care sunt trataţi copiii bolnavi să nu mai semene cu adevărate lagăre de exterminare.

 

Cristina, o mamică din Arad a fost  nevoită să fugă din secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean din Arad, spune ea pentru a-şi salva copilul. L-a transferat la spitalul din Timişoara unde acesta s-a facut bine. Femeia a simţit nevoia să îşi povestească coşmarul prin care a trecut. Ba mai mult, a făcut publică o scrisoare către preşedintele consiliului judeţean, în care cerea măsuri urgente şi o anchetă în rândul personalului din spital.

 

Povestea Cristinei nu a rămas fără ecou. Zeci de mămici s-au alăturat protestului ei iar, în această după amiază, tinerele au semnat o petiţie. Aproape 50 de semnaturi ale mamelor care au avut copii internaţi în spitalul din Arad, cer măsuri urgente şi sancţiuni pentru cei care se fac vinovaţi de starea actuală a secţiei de boli infecţioase copii.

 

După scrisoarea deschisă, dar şi după protestul mamelor, conducerea spitalului judeţean ,dar şi consiliul judetean Arad au demarat, fiecare în parte, o ancheta. Până acum însă, rezultatele nu au fost facute publice, iar mămicile din Arad se tem că se încearcă muşamalizarea situaţiei.

  

Luni, tinerele mame vor duce petiţia la consiliul judeţean, unde se vor întâlni cu preşedintele Iustin Cionca. Ele spun că, dacă situaţia din secţia de infecţioase copii  nu se va schimba, ele vor continua protestele până când cineva va face ceva în această privinţă.