Bugetarii vor avea voucher de vacanță şi două norme de hrană !

Data publicare: Joi, 09 Martie, 2017 Total: 2636 accesari

Bugetarii vor avea voucher de vacanță şi două norme de hrană ! Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat joi, după întâlnirea cu sindicatele din educație, că nu există o concluzie clară în ceea ce priveşte legea salarizărilor, pentru că vor avea loc discuții pe această temă şi săptămâna viitoare.

În învățământ, salariile s-au mărit, iar un profesor debutant are un salariu de aproximativ 1500 de lei, la stat. Nu la fel stau lucrurile şi în mediul privat, unde un cadru didactic cu vechime de peste 10 ani are un salariu de aproximativ 1500 de lei. O nouă veste bună pentru bugetari este că vor avea voucher de vacanță, echivalent cu un salariu minim pe economie şi două norme de hrană. 

Preşedintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" Marius Nistor a precizat că salariul debutantului în învățământul preuniversitar să fie dublul salariului minim pe economie, pentru ca educația să fie un domeniu atractiv. Tot el a mai spus că ar trebui să se poată face şi o diferențiere din punct de vedere salarial, astfel încât, cei care muncesc mai mult şi mai bine să poată fi stimulați corespunzător.

Liderul sindical a mai precizat că probleme masive sunt în învățământul preşcolar şi în învățământul primar, unde cu mare dificultate se reuşeşte acoperirea resursei umane, cu greu se găsesc educatoare şi învățătoare şi de aceea trebuie să se întâmple ceva din punct de vedere salarial.

sursa foto: stirile protv