Vezi ce mănâncă Regina Angliei!

Data publicare: Sambata, 04 Martie, 2017 Total: 5879 accesari

Vezi ce mănâncă Regina Angliei!

Te-ai fi aşteptat că o personalitate ca Regina Marii Britanie, să aibe o dietă compusă din cele mai sofisticate şi scumpe preparate culinare. Ei bine realitatea este însă foarte diferită. Fostul bucătar al Casei Regale Britanice, a divulgat de curând ce obiceiuri culinare are cu adevărat Regina Elisabeta a Mari Britanie.
 

Darren McGrady, bucătarul regal, spune că regina nu este o gurmandă înrăită, spre deosebire de Prinţul Philip, căruia îi place să savureze cele mai sofisticate mâncăruri. Acesta propune reginei săptămânal variante de meniu din care, Elisabeta alege aproape de fiecare dată cam aceleaşi lucruri.
 

Regina îşi începe ziua cu biscuiţi tradiţionali şi ceai Earl Grey, fără zahăr şi lapte, după care îşi continuă micul dejun cu un bol de cereale cu lapte şi fructe. Regina preferă mărcile englezeşti cum ar fii Kellogg`s. Câteodată însă optează şi pentru pâine prăjită cu marmeladă, sau somon afumat şi omletă cu trufe.
 

La amiază regina consumă un gin sau o băutură tradiţională pe baza de vin şi bitter, iar masă de prânz e întotdeauna simplă : peşte, spanac, pui. Regula de aur a reginei este însă “fără amidon”, respectând acest lucru încă din tinereţe. Aceasta nu consumă mai niciodată paste, orez sau cartofi, aceastea conţinînd un grad mare de amidon.
 

Ceaiul de amiază este o tradiţie ce suverana în vârstă de 90 de ani o respectă cu sfinţenie. Ceai de cea mai bună calitate însoţit de scones, sandwichuri cu castravete şi ou, sau prăjiturele englezeşti.
 

Pentru masa de seară, regina optează pentru preparate din fazan sau vită. Materia prima pentru pregătirea meselor familiei regale fiind şi acum aduse din fermele regale din Sandrigham şi Balmoral.
 

În cele din urmă ziua reginei se sfârşeşte cu un pahar de şampanie, însoţit de zmerura proaspătă, căpşuni sau ciocolată.