Ungaria se protejează de refugiaţi cu un gard electrificat!

Data publicare: Vineri, 03 Martie, 2017 Total: 3154 accesari

Ungaria se protejează de refugiaţi cu un gard electrificat!

Afectată de criză refugiaţilor din 2015, Ungaria înăspreşte şi în acest an sistemele de Securitate de la graniţe. După ce în 2015, au ridicat garduri de sârmă ghimpată de-a lungul graniţelor şi au înăsprit legislaţia, anul acesta guvernul ungar anunţă construcţia unui gard electrificat.

 

Gardul înalt de 4 metri și lung de 175 de km, va fi construit la graniţa sudică a Ungariei, cu Serbia şi va fii dotat cu senzori de căldură, camera video şi difuzoare ce transmit diferite mesaje în mai multe limbi : farsi,arabă şi engleză.

 

"Atentie, atentie! Te avertizam ca esti la granita Ungariei"

"Daca distrugi gardul, treci ilegal granita sau incerci sa o traversezi, trebuie sa stii ca aceasta e o infractiune in Ungaria
. Te avertizam sa nu comiti aceasta infractiune. Poti completa o cerere de azil in zona de tranzit"

 

Aceste mesaje rasună deja pe granițele Ungaria, încă de la începutul crizei refugiaților, însă punctele de tranzit nu pot procesa decat 10 cereri de azil pe zi.

 

Suma alocată pentru construcţia gardului este de 123 de milioane de euro, însă suma investită deja în măsurile de protecție anti-refugiaţi depăşeşte 1 miliard de euro.

 

Premierul Victor Orban a declarat încă din 2015, că refugiaţii arabi sunt o ameninţare asupra stilului de viaţă european, ba mai mult în cadrul unei reuniuni de la Viena acesta a propus că soluţie de criză : creearea pe malul Libiei, a unui oraş de refugiaţi, unde să se proceseze cererile de azil.

Notă: imaginea reprezentativă are doar rol asociativ-comparatistic – nu este de la locul și din momentul evenimentului.