Falcă face precizări în povestea cu A.N.I. şi acuzaţia de conflict de interese (VIDEO)

Data publicare: Miercuri, 01 Martie, 2017 Total: 1564 accesari

Falcă face precizări în povestea cu A.N.I. şi acuzaţia de conflict de interese (VIDEO)

În conferinţa de presă de marţi, primarul Gheorghe Falcă a făcut câteva precizări legate de posibilul conflict de interese pentru care Agenţia Naşională de Integritate (A.N.I.) a demarat verificările.
 

A.N.I. a demarat aceste verificări pentru a stabili dacă edilul Aradului ar fi în conflict de interese, se pare în urma unor sesizări, care reclamau faptul că edilul este acţionar la o societate privată împreună cu soţia, şi în acelaşi timp, a semnat 31 de certificate de urbanism pentru terţe entităţi private, a căror documentaşie a fost întocmită de societatea la care edilul este acţionar.

 

„Am primit informarea publică, prin intermediul unui comunicat de presă, din parte A.N.I. cu referire la conflictul de interese. Așa cum aţi putut constata, este vorba de 31 de certificate de urbanism, de câteva autorizaţii de contrucţie şi de demolare. Aşa cum cred că ştie toate lumea, certificatele de urbanism sunt certificate care informează solicitanţii cu privire la modul în care se pot realiza construcţiile în municipiu Arad. Pentru certificatul de urbanism şi pentru autorizaţia de construcţie se plăteşte o taxă în cadrul Primăriei Arad, la fel ca în toată ţara. Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Arad, pentru a nu favoriza pe nimeni, a realizat şi varianta certificatului de urbanism cu o taxă specială pentru obţinerea lui în 48 de ore, ca de altfel şi varianta de autorizaţie de construcţie la fel, cu taxă specială, pentru obţinerea ei în termen de cinci zile. De aceea nu mă simt afectat de vreun conflict de interese” a precizat edilul Aradului Gheorghe Falcă.