Ce face un consilier local cînd se plictiseşte? Are idei creţe!

Data publicare: Joi, 23 Februarie, 2017 Total: 3485 accesari

Ce face un consilier local cînd se plictiseşte? Are idei creţe!

Aradul are o prezenţă “exotică” în consiliul local municipal, este vorba de nimeni altul decât Marin Lupas independentul. Am numit-o prezenţă exotică, pentru că este primul si singurul independent din CLM Arad din perioada postdecembristă. Originile politice ale domnului consilier sunt din PSD, iar după ce “geniul din Olt” nu l-a mai pus pe lista de consilieri în 2016, a devenit independent.

 

Aflat între două blocuri politice în CLM (PNL-UDMR şi PSD-ALDE), este fără obiectul muncii de grup acolo, şi probabil în lipsa luptei de clasă, se plictiseşte teribil, şi din când în când bombardează presa cu communicate de presă în urma gugetărilor singuratice din consiliu.

 

După ideea creaţă de a muta ditamai depoul de tramvaie în afara oraşului, în numele aerului curat, deşi tramvaiele sunt cele mai ecologice mijloace de transport în comun, acum s-a gândit să abordeze un subiect la modă, pistele de biciclete, şi, s-a gândit el aşa într-o nouă viziune de fost candidat la primărie, să le măsoare, iar în acest scop a chemat oastea de voluntari. Probabil îşi caută şi ceva sponsori care să le doneze ruletele, şi împreună să se apuce să le măsoare, ca să vadă dacă sunt conforme. 
 

Deşi este destul de debusolat în privinţa informaţiilor pe care le are, domnul independent ne explică că: ” Din informațiile mele, controversate #piste de #biciclete nu au fost recepționate și din câte am constatat, nici nu pot fi recepționate, pentru că NU sunt conforme! Sunt contrariat să aflu din presa locală că Primăria a făcut recepția lor, cândva la sfârșitul anului, fără vreun anunț public”, spune Marin Lupaş.
 

Ştim, sunteţi şi voi în ceaţă, adică deşi ştie că nu au fost recepţionate, ele totuşi au fost, şi auzi tupeu la ăştia din primărie, n-au anunţat public că le recepţionează. Să vă fie BĂ ruşine!

 

Ce vrea să măsoare domnul Lupaş?

N-am înteles exact ce, dar bănuim că lăţimea lor, dar poate vrea să măsoare şi lungimea lor, că noi în locul domniei sale nu l-am crede pe primar că a făcut aproape 120 km de piste de biciclete în tot oraşul, noi ne-am apuca de mâine să le măsurăm să vedem şi cât de lungi sunt, nu doar cât de late, că deh, ăştia de la primărie, la cât de mincinoşi sunt, sigur ne-au aburit şi la lungime nu doar la lăţime.

 

Noi îi dăm nişte ponturi domnului consilier independent, şi nişte teme bune pentru viitoarele communicate. Din informaţiile noastre pe surse din interiorul primăriei, am aflat că nici parcările nu sunt conforme cu normele în vigoare, şi nu pot fi recepţionate, toate parcările de pe centru marcate cu vopsea sunt mai scurte cu 10 cm decât lungimea gipurilor(şi noi ştim că 10 cm chiar contează!), şi le iasă “fundul” în drum, total ilegal, le-ar putea şi pe alea măsura, am auzit că au furat la vopsea.


Tot din aceleaşi surse, am aflat că ultimele semafoare achiziţionate de primărie nu sunt conforme cu standardele, lumina galbenă a acestora are o nuanţă ciudată, o tentă de portocaliu PDL-ist şi daltoniştii au probleme în a mai recunoaşte galbenul intermitent după ora 23, iar acest lucru reprezintă un real pericol la siguranţa în trafic, acesta ar fi de fapt şi motivul pentru care în ultimele săptămâni, mai multe autovehicule s-au oprit în stâlpi pe marginea străzilor din municipiu, şi nici intensitatea becurilor din semafoare n-ar fi conformă cu standardele.

 

De la aceleaşi surse, am auzit că primăria intenţionează să achiziţioneze bănci pentru viitorul parc care va fi construit pe actualul teren de la Tricoul Roşu care ar fi neconforme, partea destinaţă dorsalului ar fi mai mică cu cel puţin 10 cm şi arădenii mai ponderali ar avea o problemă reală în a le folosi, şi aici e o pâine de mâncat cu ruleta, ar fi încă o dovadă că 10 cm contează!

 

Un ultim pont de care s-ar putea folosi domnul Lupaş este  APA, apa de la robinet. Din sursele noastre din interiorul Companiei de Apă, am aflat că există mari probleme cu apa potabilă din Arad, deşi Aradul se laudă cu una din cele mai bune ape din ţară, ea de fapt prezintă un real pericol pentru cetăţeni. Am aflat că apa de la robinet care este livrată populaţiei are două mari probleme, este mai lichidă şi curge mult mai repede, cei de la Compania de Apă, au adăugat încă o moleculă de oxigen la apă, astfel din H2O, apa din Arad are acum H2O2, astfel ea curge mai repede prin contoarele şi  facturile la clienţi sunt umflate artificial, ceasurile înregistrează mai mult  din cauza vitezei mai mari a apei, mai mulţi metri cubi plătiţi deşi ea în realitate este mai puţină, astfel arădenii ajung să plătească apa mult mai scump decât în alte oraşe.  


În plus, prezintă şi un real pericol pentru sănătate, fiind cu nouă molecule de oxigen, poate provoca un surplus de oxigen în corp care poate deveni nociv, iar faptul că este prea fluidă, ajunge mai repede să fie eliminată din corp, lucru care crează un disconfort cetăţenilor mai ales când se află pe stradă. Şi aici este o pâine de mâncat, însă pentru a dovedi mârşăvia cu apa, nu ştim ce aparaturi să-i sugerăm domnului Lupaş, cu ruleta nu face nicio treabă.