Ce fel de PRIMĂVARĂ vom avea în acest an ! Vezi prognoza pe trei luni

Data publicare: Marti, 21 Februarie, 2017 Total: 2627 accesari

Ce fel de PRIMĂVARĂ vom avea în acest an !  Vezi prognoza pe trei luni PROGNOZA METEO. Meteorologii au făcut publică prognoza pe următoarele trei luni. VEZI ce ne aşteaptă

Meteorologii nu ne dau veşti prea bune. În lunile martie, aprilie şi mai precipitațiile vor fi în cea mai mare parte a țării, peste media climatologică.


În luna martie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normalul termic în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local în centru, nord şi vest. Potrivit ANM, valorile medii de temperatură vor fi de până la 7 grade în Banat şi Oltenia, 6 grade în Dobrogea, Crişana şi Muntenia şi până la 5 grade în Moldova, Maramureş şi Transilvania.
 
Precipitațiile lunare se vor sita peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării, în Maramureş cantitățile de precipitații vor fi până la 60l/mp , iar în Banat şi Crişana sunt prognozate până la 50l/mp.

În luna martie, temperatura va avea valori normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în Moldova ( 5-11 grade Celsius) , temperaturi mai ridicate se vor consemna în Dobrogea şi Crişana (10-11 grade Celsius) iar in Banat va fi cel mai cald (11-12 grade Celsius).


Cele mai mari cantități de precipitații, în această luna vor fi în Banat ( 78 l/mp) iar în Crişana (69l/mp). 


În luna mai, temperaturile medii se vor apropia de norma climatologică (14.9 grade Celsius). Valori de 18 grade Celsius se vor consemna în Banat, Oltenia şi Muntenia.