Condamnare definitivă pentru Sorin Ovidiu Vîntu

Data publicare: Marti, 21 Februarie, 2017 Total: 1518 accesari

Condamnare definitivă pentru Sorin Ovidiu Vîntu

Curtea de Apel Bucureşti, a decis astăzi condamnarea definitivă la 8 ani de închisoare, pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. 
 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în luna septembrie a anului 2012, sub acuzarea de spălare de bani în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii(FNI). Iniţial omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani de închisoare şi confiscarea sumei de 7 milioane de dolari.

Tribunalul Bucureşti a decis însă că Sorin Ovidiu Vîntu, merită două pedepse de 4 ani fiecare pentru 2 capete de acuzare diferite : spălare de bani şi instigare la delapidare, in dosarul FNI. În urmă contopirii celor două pedepse, Sorin Ovidiu Vîntu va petrece încă 8 ani în închisoare. În prezent, omul de afaceri este închis, după ce a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de puşcărie pentru devalizarea societăţii Petrom Service. Pe rol mai există pe numele lui, încă două condamnări definitive : una prentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă , iar a două privind favorizarea lui Nicolae Popa.