Alcoolul şi volanul nu sunt compatibili: Zece bărbați, depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Data publicare: Luni, 20 Februarie, 2017 Total: 1533 accesari

Alcoolul şi volanul nu sunt compatibili: Zece bărbați, depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat, în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, zece bărbați care au condus sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat în municipiu, pe Bd. Revoluției, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din luna decembrie 2016 iar, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 

Pe strada Andrei Șaguna a mai fost depistat un tânăr de 19 ani din Arad,  în timp ce conducea un autoturism, având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 26 ianuarie a.c.. În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că numerele de înmatriculare fuseseră atribuite unui alt autoturism, iar în urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză a fost întocmit câte un dosar de cerectare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și sub influența alcoolului, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, cu numere false și sub influența alcoolului.
 

Polițiștii au depistat pe raza localității Bârzava, un tânăr de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,61 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și D.J. 709, pe raza localității Șicula, un bărbat de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,66 mg./l.
 

În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că niciunul dintre cei doi conducători auto nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi bărbați a fost întocmit câte un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

Au mai fost depistați pe raza municipiului, în timp ce conduceau autoturisme sub influența alcoolului: pe strada Pășunii, un tânăr de 26 de ani, din Arad, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat, pe strada Poetului un bărbat de 45 de ani, din Arad, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,43 mg./l. alcool pur în aerul expirat și un alt bărbat de 39 de ani, din Arad, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,57 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe strada Andrei Șaguna, un bărbat de 58 de ani, cetățean german, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat și un tânăr de 22 de ani, din Arad, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,42 mg./l. alcool pur în aerul expirat, pe strada Steagului un tânăr de 29 de ani, din Arad, în timp ce conducea având o alcoolemie de 0,40 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 

Conform procedurii, în toate cazurile s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.