Îndrăgitul actor Zoltan Lovas luat în “vizor” de PSD Arad pentru “tupeul” de a fi solidar cu protestatarii din stradă!

Data publicare: Luni, 20 Februarie, 2017 Total: 10030 accesari

Îndrăgitul actor Zoltan Lovas luat în “vizor” de PSD Arad pentru “tupeul” de a fi solidar cu protestatarii din stradă!

PSD la nivel central a început o serie de demersuri îndreptate spre cetăţenii care au avut nesăbuinţa să protesteze faţă de ordonanţa 13, şi au avut şi inconştienţa să-şi facă publică atitudinea. La Bucureşti, cei care au ieşit cu copii în stradă au fost luaţi în vizor de unii membri marcanţi ai partidului de guvernământ pentru faptul că au fost însoţiţi de copii la protestele din piaţa Victoriei. Nici studentul care şi-a pus apartamentul la dispoziţie pentru a se proiecta de pe geamul acestuia mesaje cu un laser pe clădirile din zonă nu a scapat, a fost invitat la Poliţia Locală de la sectorul 1 din Bucureşti pentru “explicaţii”. Cam aşa au înţeles ei mesajul zecilor de mii de protestatari din stradă timp de două saptămâni.

 

Nici filiala Arad a PSD nu face excepţie, după ce preşedintele Dorel Căprar a cerut “sancţionarea drastică” a primarului Iaşului după ce a avut “nesăbuinţa” să iasă public cu o altă atitudine decât cea a liderului Dragnea, mai mulţi aleşi în funcţii publice au avut o atitudine cel puţin ciudată faţă de cei care au avut “tupeul” să protesteze împotriva deciziilor partidului.


Mai mulţi aleşi ai PSD Arad au avut cu ceva zile în urmă, o atitudine publică pe o reţeaa de socializare împotriva bancii Raiffeisen, pentru simplul fapt că şeful Bancii Raiffeisen, Steven van Groningen,  a fost zărit în piaţa Victoriei alături de manifestanţi, altă explicaţie noi nu am găsit. Câtiva dintre aleşii locali au “luat” atitudine şi au postat pe conturile lor un mesaj halucinant: “AZI, închid contul la Raiffeisen” postau consilierii locali PSD Beniamin Vârcuş şi Florina Vasilescu, acest mesaj fiind cascadat şi pe paginile oficiale ale PSD şi TSD Arad. Tonul l-a dat nimeni altul decât deputatul PSD de Arad, Florin Tripa.



 

Noi am rămas uimiţi de această atitudine pe care o considerăm atât represivă cât şi o sfidare la dreptul democratic de a protesta, dar considerăm gestul şi un pericol la democraţia tânără a ţării, mesajul subliminal fiind în opinia noastră: “cine nu e cu noi e împotriva noastră şi trebuie sancţionat”. Şocant este şi faptul că acest mesaj a fost cascadat şi pe paginile oficiale ale PSD Arad, o atitudine extrem de periculoasă, care seamană ca un îndemn la boicotarea unei banci private din România a cărui manager a avut o atitudine “nepotrivită”.




Nu am scris nimic atunci când am văzut aceste mesaje pe conturile de Facebook, am pus totul pe seama emoţiei de moment, un derapaj nepermis în opinia noastră însă “scuzabil”, având în vedere momentele din acele zile.

 

Am avut atunci însă un feeling, că aceste atitudini vor continua după ce “apele se mai liniştesc”, şi din păcate nu ne-am înşelat.

 

Consilierul local municipal PSD şi liderul grupului PSD-ALDE din CLM Arad, “loveşte” din nou, şi continuă atitudinea “războinică” împotriva celor care au avut “tupeul” să afişeze o mică pancartă cu celebrul slogan #REZIST, este vorba de actorul Zoltan Lovas, de la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, care împreună cu actorii acestei instituţii de cultură arădene, care joacă de ceva vreme cu sala plină la fiecare spectacol, au afişat la sfârşitul unei repreşentaţii pancarte cu celebrul slogan. La vremea respectivă, a fost un val imens de „ocară” la adresa acestora din partea aceloraşi politruci, fiind indignaţi că actorii protestează în felul lor, manifestându-şi solidaritatea faţă de cei din stradă, după ce guvernul PSD le-a mărit salariul cu 50%, şi în opinia politrucilor, asta ar trebuie să le ...... „ciocu mic”.

Vezi AICI articolul cu gestul lui Zoltan Lovas





Luni de dimineaţă, pentru a începe săptămâna în forţă, lideul grupului PSD-ALDE din consiliul local Arad, Beniamin Vârcuş, trimite un comunicat de presă în care-l terfeleşte pe acelaşi actor al teatrului, Zoltan Lovas, numindu-l „trubadurul regimului Falcă”, „tortură psihică”, precum şi sugerează că ar fi o „trompetă” a primarului liberal Gheorghe Falcă.
 

În baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice, şi pentru probabil pentru „tupeul” actorului de a afişa o pancadtă cu # REZIST, cosilierul PSD cere public, atenţie:
 

situaţia contractelor de prestări servicii, derulate în 2016 între actorul arădean Zoltan Lovas şi Centrul Municipal de Cultură, organul de propagandă numărul 1 al primarului Falcă.Iar dacă vorbim despre propagandă, cunoscutul om de teatru a bifat în anul precedent zece manifestări omagiale de gen, servicii pentru care a fost remunerat cu suma totală de 9000 Ron”.
 

Cu alte cuvinte, dacă „tăceai, filosof rămâneai, aşa te luăm la purecat, să te învăţăm noi minte”. Cam aşa am traduce noi această atitudine a domnului Vârcuş, consilier local PSD Arad. Ne întrebăm însă, dacă domnul Lovas stătea ca pe vremea lui Ceauşescu cu capul în nisip ca ştruţul, mai aveam parte astăzi de acest demers „în numele dreptăţii?”

 

Redăm mai jos comunicatul integral semnat de acelaşi consilier PSD Beniamin Vârcuş, pentru a nu fi acuzaţi că „inventăm”.


__________________________________________________________________________

                                   Beniamin Vărcuş : "Să cânte trompetele !"

 

“Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană- ca o parfrază la o replică cinematografică intrată deja în legendă, alături de constatarea amară că imixtiunea politicului în actul artistic arădean a devenit deja o constantă.

 

Rezist ! declama în aceste zile pe scenă, plin de emfază şi talent actoricesc Zoltan Lovas, probabil cu gândul la agenda încărcată de manifestări culturale marca Falcă care îl aşteaptă în 2017.”, afirmă Beniamin Vărcuş, liderului grupului PSD-Alde din Consiliul Local Municipal

 

Consilierul social democrat a solicitat în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice, situaţia contractelor de prestări servicii, derulate în 2016 între actorul arădean Zoltan Lovas şi Centrul Municipal de Cultură, organul de propagandă numărul 1 al primarului Falcă.Iar dacă vorbim despre propagandă, cunoscutul om de teatru a bifat în anul precedent zece manifestări omagiale de gen, servicii pentru care a fost remunerat cu suma totală de 9000 Ron.

 

“Nimic ilegal, doar profund imoral să te pretinzi un vector de opinie, în momentul în care conştiinţa ta civică trece prin puşculiţa publică generoasă a primarului, dimensionată pentru trubadurii regimului Falcă.Pentru că, pentru a fi oneşti până la capăt, acele manifestări proletcultiste imaginate de maşina propagandistică a edilului nu sunt altceva decât pretexte pentru ca personajul în cauză să urce pe scenă pentru a-şi debita în mod obsesiv caraghiosul discurs, ce a făcut în campanie deliciul show-urilor politice umoristice gen Starea Naţiei.Rolul şi funcţiunea lui Zoltan Lovas se reduce la a prefaţa apariţia “astrului din Brad” şi a universului său imaginar pe care încearcă cu agresivitate să ni-l impună, precum o tortură psihică fără sfârşit.Cei care sunt cuminţi şi îi cântă în strună sunt răsplătiţi pentru obedienţă prin robinetul de plăţi ce alimentează întregul alai al clientelei politice PDL-PNL.
 

Aşa că sigur că Lovas nu mai are niciun fel de credibilitate ca om al cetăţii în momentul în care mimează în mod manipulativ rezistenţa civică, pe acordurile sloganelor liberale.
 

Mare păcat că un actor atât de talentat, creator al atâtor roluri memorabile, se lasă antrenat în asemenea jocuri politicianiste şi a optat pentru un pact mefistofelic ce îl metamorfozează dintr-un artist complet într-o simplă trompetă a lui Gheorghe Falcă.”, spune consilierul municipal PSD Beniamin Vărcuş

 

 

 

 

 

Biroul de presă al PSD Arad