Ramona Lile: „Vrem să sprijinim comunitatea românească din Ungaria”

Data publicare: Sambata, 18 Februarie, 2017 Total: 1985 accesari

Ramona Lile: „Vrem să sprijinim comunitatea românească din Ungaria”

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Centrul de Documentare și Informare al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU) au stabilit un nou acord menit să ajute la păstrarea tradițiilor și obiceiurile românești în comunitățile de români  din țara vecină.
 

„Este un acord cadru care ne permite să derulăm proiecte împreună menite să ajute la dezvoltarea comunităților românești din Ungaria. Este foarte important ca specificul nostru național să se păstreze în aceste comunități, să fie transmis mai departe din generație în generație. Sunt convinsă că prin activitățile culturale și civice pe care le vom derula împreună cu partenerul nostru vom contribui la păstrarea acestui spirit românesc dincolo de graniță” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

 

„Ne propunem ca acțiunile noastre să susțină cultura românească și să poată crea punți de legătură între comunitatea românească din Ungaria și cea din România. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad are capacitatea de a susține aceste demersuri, are expertiza necesară pentru a dezvolta aceste relații. Întotdeauna universitatea arădeană de stat a fost un partener de încredere al comunității românești din Ungaria” a precizat directorul Centrului de Documentare și Informare al AȚRU,  Mariana Negreu Vetro.