6 bărbaţi prinşi de poliţiştii de frontieră Nădlac ascunşi într-un automarfar

Data publicare: Marti, 14 Februarie, 2017 Total: 3039 accesari

6 bărbaţi prinşi de poliţiştii de frontieră Nădlac ascunşi într-un automarfar

Azi, 14.02.2017, în jurul orei 02.00 dimineţa poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci bărbaţi din Turcia şi unul din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar.

 

Cetăţeanul turc Dayan.E în vârstă de 53 de ani, şoferul automarfarului înmatriculat în Turcia, transporta conform documentelor de însoţire role de polyester pentru o societate comercială din Ungaria.
 

În timpul controlului fizic, poliţiştii au observat modificări ale sigiliului vamal, lucru ce a creat suspiciuni. La deschiderea compartimentului de marfă, în interioriul automarfarului, poliţiştii au găsit 5 cetaţeni turci şi un cetaţean sirian, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani.

 

Şoferul automarfarului, a susţinut că nu are nici o implicaţie cu cele petrecute, spunând, că de-a lungul călătoriei sale, a staţionat în mai multe parcări pentru tiruri, şi că nu ştie modul prin care cei 6 bărbaţi au ajuns în comportimentul de marfă. Persoanele în cauza au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.
 
 

În prezent cetataţenii turci şi cel sirian sunt cercetaţi de Poliţia de Frontieră Nădlac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.