Românii protestează pe covorul roşu la Berlin

Data publicare: Luni, 13 Februarie, 2017 Total: 3498 accesari

Românii protestează pe covorul roşu la Berlin

Românii duc protestele la un alt nivel. Duminică seară, la Berlin, a avut loc Festivalul de Filmul, ce a adunat la un loc producători, actori şi regizori din industria cinematografică.
 

Un grup de români în frunte cu regizorul Tudor Giurgiu şi actriţa Anda Solomon au profitat de ocazie pentru a protesta într-un mod inedit împotriva corupţiei din România.


 

Grupul de românii a adus 2 pancarte inscripţionate "ROMANIAN CINEMA #resist", pancarde făcute chiar de producătoarea Oana Giurgiu, soţia regizorului român. Protestul a fost organizat în mare grabă, producătoarea fiind nevoită să îşi scoată la înaintare talentul de artist plastic şi să "producă", de această dată pancarde de protest, deoarece în capitala germană, în ziua de duminică nu era nici un print-shop deschis. Grupul de protestatari a fost format din Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Anca Damian, Crina Semciuc, Andrei Creţulescu, Alex Trăilă, Daniel Mitulescu, Dan Burlac, Oana Iancu.
 

Protestatari-cineaşti români au beneficiat de sprijinul organizatorilor celebrului festival berlinez, aceştia îndrumandu-i spre covorul roşu. Întreg protestul românilor a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului www.berlinale.de, iar mai apoi postat pe contul de Facebook al regizorului Tudor Giurgiu. La final sub flash-urile jurnaliştilor de pe covorul roşu, grupul de românii a fost aplaudaţi de restul participanţilor la eveniment.

 

 
 

Tudor Giurgiu, este un cunoscut regizor român de film. Clujean la origine, acesta a regizat filme cunoscute cum ar fii: “Legături bolnăvicioase”, “Marele Jaf Comunist” (premiat la festivaluri că cel de la Madrid, Pessac, Gyor), "Cristian" (despre decesul procurorului Cristian Panait). De asemenea a fost asistent de regie pentru Lucian Pintile, Nae Cranfil şi Radu Mihăileanu, iar în perioada 2005-2007 a fost Preşedinte Director General al Televiziunii Române.