# ProtestPeRoti: Protestul inedit al arădenilor avizat favorabil de Poliţia Rutieră

Data publicare: Luni, 13 Februarie, 2017 Total: 3184 accesari

# ProtestPeRoti:  Protestul inedit al arădenilor avizat favorabil de Poliţia Rutieră Deşi iniţial a fost anunţat pe data de 11 februarie, organizatorii acestui protest inedit au hotărât să amâne protestul pentru ziua de marţi, 14.02. a.c. pentru obţinerea avizelor necesare. Deşi protestul nu contravine neapărat cu legea rutieră în vigoare, totuşi pentru a nu exista interpretări, organizatorii protestului  #ProtestPeRoti  au dorit să fie cu toate avizele necesare în buzunar. Pe baza avizului Poliţiei Rutiere, Primăria a avizat şi ea ineditul protest.


Protestul constă într-un marş pe orice fel de mijloc de locomoţie cu roţi, adicâ maşini, biciclete, trotinete, role etc, aceştia parcurgând distanţa dintre Teatrui şi Podgoria încolonaţi, circulând cu o viteză de 10 km/h şi ocupând o singură bandă de mers de pe bulevardul Revoluţiei, în intervalul orar 10.00 – 11.30. 


Unul din organizatorii acestui protest a anunţat luni, pe contul său de Facebook, că a reuşit să obţină avizul favorabil de la Poliţia Rutieră pentru acest protest inedit. Cei care doresc să particpe la acest protest sunt aşteptaţi înainte de ora 10.00 în parcarea dintre liniile de tramvai de pe Bulevardul Revoluţiei, urmând ca la ora 10.00 să se formeze coloana şi să se plece pe traseul stabilit.


„Am primit aviz favorabil pentru evenimentul "Protest pe roti" pentru autoturisme, maine, 14.02.2017, incepand cu ora 10,00 pana la ora 11,30. Autoturismele si celelalte vehicule participante se vor aduna in parcarea dintre liniile de tramvai, urmand ca la ora 10,00 coloana sa se puna in miscare pe traseul Teatru - Primarie - Podgoria - Primarie ...s.m.d. Protestul organizat va lua sfarsit la ora 11,30, prin defluere (parasirea marsului) in mod individual, revenind la viteza normala de deplasare . Daca vor fi protestatari cu trotinete, role, sau alte vehicule considerate neconforme cu circulatia pe drumurile publice, astea vor puta sa se deplaseze in paralel cu autovehiculele,pe trotuar, urmand ca la intoarcere sa traverseze pe marcajul pietonal de la Teatru, respectiv de la Podgoria. Am fost la Politia Rutiera si au luat act de avizul favorabil, in conditiile inscrise pe autorizatia Primariei Arad, cu nr. 8102/13.02.2017”


Vezi AICI evenimentul