Adversari “exotici” în Cupa României la FUTSAL: Campioana României vs Soimii Simand – Miercuri 15.02 ora 20 Sala Polivalentă Arad

Data publicare: Luni, 13 Februarie, 2017 Total: 4512 accesari

Adversari “exotici” în Cupa României la FUTSAL: Campioana României vs Soimii Simand – Miercuri 15.02 ora 20 Sala Polivalentă Arad

La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc in 25.01.2017, tragerea la sorți a optimilor de finală din cadrul Cupei României la futsal. City, us Tîrgu-Mureș a primit un adversar surpriză. Este vorba de formația Şoimii Șimand, din județul Arad.

 

Clubul din Şimand nu are echipe în cele două divizii ale futsal-ului românesc, ci doar în Campionatul Național U19. Formația de seniori evoluează în Liga a IV-a la fotbal, dar clubul a avut în intenție înscrierea în acest sezon în Liga a II-a la futsal. Echipa de tineret ocupă ultimul loc în seria sa, cu șase înfrângeri din tot atâtea jocuri. Echipa de seniori este pe locul 8, la finalul turului, cu 22 de puncte, în liga județului Arad.

 

Profesorul Daniel Mărcuș a pus pe roate un nou proiect în sportul din Șimand: înființarea unei echipe de futsal Under 19, ce participă în întrecerea organizată de FRF!

 

Formată aproape în exclusivitate din șimăndani, gruparea Șoimii a fost repartizată în Seria a 5-a din campionatul de tineret: Informatica Timisoara, Muncitorul Resita, Autobergamo Deva, Soimii Simand.

 

Dupa 6 etape clasamentul arată astfel :Informatica Timisoara(13 pct), Muncitorul Resita (13 pct), Autobergamo Deva(9 pct), Şoimii Simand(0 pct).

 

Cu toate acestea, în turul preliminar al Cupei României, Șoimii Șimand a învins cu 5-3 echipa secundă a Informaticii Timișoara. 

 

Echipa Soimii Simand  din cupa Romaniei :Stanciu Razvan, Buruiana Dumitru, Ardelean Ioan,Ţigan Cristian,  Petrila Cosmin,  Lasc Emil, Ujoc Claudiu, Halos Andrei, Sferdian Denis, Cordos Denis, Jurcă Vlad, Onaca Laurenţiu, Malita Daniel, Marcus Daniel(antrenor-jucator).

 

Șoimii Șimand își dispută jocurile de acasă în Sala Sporturilor din Arad. Partida este programată într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate,în 15 februarie(ora 20.00).

 

„În optimile de finala din competitia KO-Cupa Romaniei sperăm într-o comportare onorabilă in fata echipei City,us Tîrgu-Mureș, Campioana României. În viitor ne dorim să evoluăm chiar în fața șimăndanilor, de mai multă vreme fiind pe «tapet» construirea unei săli de sport în Șimand, care sperăm să apară într-un viitor apropiat”, declara prof. Daniel Mărcuș.
    

Fotbalul în sală nu a mai fost de ani buni prezent în peisajul sportului arădean, odată cu desființarea FC Arad, gruparea lui Raul Burtea evoluând în prima ligă a seniorilor.

 

Programul optimilor de finală:


- Dunărea Călărași (L1) - Informatica Timișoara (L1),scor 0-1

- CSM Politehnica Iași (L1) - Muncitorul Reșița (L1),scor 6-4

- CFF Clujana Cluj (L1) - CS United Galați (L1),scor 1-7

- Luceafărul Buzău (L2) - Autobergamo Deva (L1),scor 6-13

- Șoimii Șimand (L4) – City,us Tîrgu Mureș (L1), la 15.02.2017-Arad,ora 20.00

- Pro-Tineret Sighișoara (L2) - Bukovina Vicov (L2),scor 7-6

- Colțea 1920 Brașov - Spicom Sfântu Gheorghe (L1),scor 7-6

- Imperial WET M. Ciuc (L2) - FK Od. Secuiesc (L1),scor 1-9

 

În caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, vor urma două reprize de prelungiri a câte cinci minute fiecare. Dacă egalitatea persistă, vor urma lovituri de departajare (serie de trei).

   

Meciurile din sferturile de finală sunt programate pentru week-end-ul 18-19 februarie, tot într-o singură manșă. Ca și în cazul „optimilor", echipele calificate în „sferturi" vor fi împărțite la tragerea a sorți în două urne valorice, eșalonul din care fac parte și locurile ocupate în ediția trecută de campionat fiind criteriile după care cele opt echipe vor fi împărțite.

 

Final Four-ul Cupei României se va disputa cel mai probabil în week-end-ul 18-19 martie.

 

A consemnat : Viorel Muscă