Protestul comercianţilor din Piaţa Catedralei: “Vrem alimente, nu monumente”

Data publicare: Vineri, 10 Februarie, 2017 Total: 2876 accesari

Protestul comercianţilor din Piaţa Catedralei: “Vrem alimente, nu monumente”

Zeci de arădeni au protestat, în această dimineaţă, revoltaţi de intenţia Primăriei de a desfiinţa o piaţă agroalimentară.
 

Zvonul că acolo ar urma să fie instalat monumentul Marii Uniri a scos în stradă atât pieţari, cât şi localnici, obişnuiţi de zeci de ani să îşi cumpere fructe, legume şi lactate, direct de la producatori. Arădenii se tem că aşa zisul monumet e doar un pretext, pentru ca în zona sa fie ridicat un supermarket.

 

Piaţa Mare, aşa cum o cunosc localnicii, este una vechile piete agroalimentare, iar  desfiinţarea ei ar lasa zeci de comercianti şi angajaţi dacă nu se găseşte o rezolvare, spun protestatarii.

 

Pietarii au citit în presă, că în locul pieţei ar urma sa fie instalat un monument, comercianţii susţin că serviciul de urbanism ar fi cerut autorizaţie de construcţie, însă Primăria a transmis printr-un comunicat cu câteva zile în urmă, că nu intenţionează să autorizeze acolo construcţia unui supermarket, iar amplasarea monumentului, este doar la stadiul de studiu, consiliul local urmând să hotărască prin vot, alegând din mai multe variante propuse.

 

Totuşi, în urma zvonurilor, oamenii s-au apucat să strângă semnaturi, ca să stopeze desfiinţarea pieţei. Peste o mie de oameni au semnat deja petiţia ce urmează sa fie trimisă consilierilor locali.

 

Localnicii care locuiesc în zonă, sunt şi ei nemulţumiţi de o eventuală mutare a pieţei care funcţioneaza în acel loc de zeci de ani.

 

Primaria Arad vrea să amenajeze în zonă, la începutul verii o piaţetă deschisă, iar piaţa agroalimentară să fie mutată în alta parte. Autoritaţile locale speră ca la întalnirile cu pieţarii, aceştia să accepte proectul. Comercianţii sunt însă revoltaţi ţi spun că vor continua protestele până când Primăria Arad va renunţa la proiect.