ZURY, doi ani de campanie de informare si constientizare pentru diminuarea consumului de droguri, tutun si alcool in randul tinerilor

Data publicare: Joi, 09 Februarie, 2017 Total: 1899 accesari

ZURY, doi ani de campanie de informare si constientizare pentru diminuarea consumului de droguri, tutun si alcool in randul tinerilor

Asociatia ZURY a implementat in perioada 1 februarie 2015 – 31 ianuarie 2017, pe parcursul a 2 ani, proiectul Healthy life – your “new high”  al carui scop a fost acela de a conduce la diminuarea consumului de droguri, tutun si alcool in randul tinerilor prin organizarea de campanii de informare si constientizare, prezentarea efectelor negative ale consumului de astfel de substante precum si promovarea unui stil de viata sanatos prin stimularea tinerilor si a copiilor de a se implica in activitati recreationale sportive si out-door, activitati non-formale educative si de petrecere a timpului liber intr-un mod constructiv si placut.
 

In cadrul acestui proiect Asociatia ZURY a gazduit un numar total de 8 voluntari straini din Spania, Turcia si Estonia prin programul Erasmus+ care s-au implicat in actiuni de informare, educare si constientizare a reprezentantilor populatiei tinere din municipiul Arad si municipiul Timisoara asupra riscurilor consumului de droguri, alcool si tutun precum si in actiuni de promovare a unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si copiilor.

 

Dintre activitatile si rezultatele atinse pe parcursul proiectului mentionam:

 

 

 

 

Atat pe parcursul proiectului cat si spre finalul acestuia, voluntarii implicati au conceput si diseminat mai multe materiale video precum si un documentar final in vederea sustinerii activitatilor derulate si a prezentarii rezultatelor proiectului. Mai multe detalii despre proiect si rezultatele acestuia, precum si fotografii si alte materiale reprezentative de la activitati gasiti accesand pagina specifica a proiectului: http://zury.org/?page_id=1099.  
 

Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Erasmus+ (Actiunea Cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor si lucratorilor de tineret – Serviciul European de Voluntariat) si a beneficiat de un parteneriat cu alte 3 organizatii din Spania (INDICOT - Asociación para la Innovación en la Dinamización Comunitaria y el Turismo), Turcia (Sistem ve Jenerasyon Dernegi) si Estonia (Seiklejate Vennaskond).
 

In vederea desfasurarii activitatilor la nivel local, Asociatia ZURY a colaborat cu mai multe organizatii si institutii atat din Arad, cat si din Timisoara carora le multumeste pe aceasta cale pentru intreaga implicare. Printre acestea se numara: ISJ Arad, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Arad, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara (DDAC) Arad, Colegiul National “Preparandia - Dimitrie Tichindeal” Arad, Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn” Arad, Liceul Tehnologic “Francisc Neuman” Arad, Liceul Teologic Baptist "Alexa Popovici" Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Arad, Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” Timisoara, Gradinita Ladybird Timisoara, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, Colegiul Tehnic de Vest Timisoara, Colegiul Tehnic Ion. I. C. Bratianu Timisoara, Asociatia Autism Infantil Timisoara – A.A.I.T, Liceul Teoretic “Bela Bartok” Timisoara.