Fifor: ” Sistemul medical arădean, prioritate zero” însă 0 bani de la buget pentru Spitalul Judeţean din Arad

Data publicare: Luni, 06 Februarie, 2017 Total: 3363 accesari

Fifor: ” Sistemul medical arădean, prioritate zero” însă 0 bani de la buget pentru Spitalul Judeţean din Arad

În luna ianuarie a.c. senatorul PSD Fifor Mihai avea mai multe ieşiri publice în legătură cu sistemul medical din Arad, făcând din acest subiect, motivul mai multor ieşiri publice, inclusiv luări de cuvânt la întâlnirea organiyată de Consiliul Judeţean Arad cu parlamentarii de Arad.

 

În 25 ianuarie, acelaşi senator Mihai Fifor, trimitea presei arădene, un comunicat de presă din care redăm o parte:


“Sistemul medical arădean, prioritate zero
 

În acest sens, vom apela cu toată determinarea la pârghiile de care dispunem ca parlamentari PSD pentru a concretiza fiecare pas din acest demers. Ca prim pas, pe data de 24 februarie, l-am invitat pe ministrul sănătății, Florian Bodog la Arad.
 

Recent s-a făcut public bugetul pentru anul 2017. În acest document se poate observa că Guvernul PSD a majorat bugetul pentru sănătate cu 6%, ajungând la 7,74%. Majorarea bugetului permite și creșterea cheltuielilor de personal cu 22,31%, dar și a celor cu bunuri și servicii cu 2,82% față de execuția preliminară pentru 2016.
 

Aradul are nevoie de cât mai mult sprijin financiar pentru a remedia situația în care se află sistemul sanitar, iar noi, parlamentarii PSD, avem nu doar radiografia necesităților acestui sistem, ci și forța politică de a aduce acest sprijin. Iar determinarea noastră e clară: majorarea salariilor medicilor cu 15% este doar un prim pas. (……)”


Acest mesaj îl transmitea senatorul Mihai Fifor cu aproape două săptamâni în urmă, însă aflăm de la un alt senator de Arad, Adrian Wiener, că  toate amendamentele propuse la Legea Bugetului, referitoare la Sanătate, inclusiv cele pentru Spitalul Judeţean Arad, au fost respinse.

 

Acesta postează pe contul domniei sale de Facebook, următorul mesaj în data de 3 februarie:

 

“Asadar, toate amendamentele propuse la Legea Bugetului, referitoare la Sanatate (inclusiv cele elaborate de mine pentru Spitalul Judetean Arad) au fost respinse. Am ramas stupefiat vazand ca cei de la PSD si ALDE nu si-au mai susutinut nici macar propriile amendamente, dupa ce ministrul ne-a "asigurat" pe toti ca sunt avute in vedere toate lucrurile bune pentru toate spitalele si pentru toti pacientii. Practic, PSD exhiba aceeasi atitudine de concentrare a deciziei la guvern, de excludere a agorei politice, a parlamentului. Nu mai exista argumente ci doar atitudine discretionara, ermetism, opacitate. 
Ne asteapta 4 ani de transeu.”

 

Sloganurile din campania electorală, şi chiar şi după trebuie susşinute cu fapte, cu acţiuni domnilor parlamentari de la putere, “Aradul înainte de toate”, “Sistemul medical arădean, prioritate zero” par a fi în acest caz vorbe în vânt.
 

Îi amintim Domnul senator PSD Fifor Mihai că şi pasajele nefinalizate de pe centura Aradului sunt tot prioritate 0, şi arădenii aşteaptă implicare maximă din partea parlamentarilor de Arad din arcul puterii care pot face o prioritate 0 din aceste pasaje şi pentru guvernul Grindeanu.