PSD nu cedează, se anunţă a patra zi de proteste. Poliţia a luat poziţii la Arad în faţa sediului PSD

Data publicare: Vineri, 03 Februarie, 2017 Total: 2589 accesari

PSD nu cedează, se anunţă a patra zi de proteste. Poliţia a luat poziţii la Arad în faţa sediului PSD

Partidul de guvernământ nu cedează, nu ţin seama de sutele de mii de români care protestează de 3 zile în toate oraşele mari ale ţării şi nu numai, protestatarii sunt hotărâţi să nu renunţe nici ei, şi anunţă încă o seară de proteste în toată ţara.

 

Şi la Arad, oraş care are o inerţie mai mare, de două seri se pare că oraşul s-a trezit la viaţă din letargia care-l cuprinsese, miercuri şi joi au ieşit mii de oameni la km 0 pentru a protesta împotriva ordonanţelor date la “ceas de seară”, miercuri seara au fost pe strazi aproximativ 5000 de arădeni, joi seara undeva peste 4000 au ieşit în stradă, iar vineri se anunţă încă o seară de proteste. Având în vedere că este început de weekend, se aşteaptă o mobilizare mare şi la Arad, semnalul că aşa va fi îl dau chiar autoritaţile care au mobilizat deja echipaje de Poliţie şi de jandarmi în faţa sediului PSD din Arad unde se scandează cele mai multe “urări de bine” pentru proaspeţii aleşi în frunte cu vedeta incontestabilă a acestor zile, Liviu Dragnea.

 

Vezi aici protestul de la Arad de joi seara

 

Până acum, protestele de la Arad au fost în ciuda participării extrem de mare, foarte pasnice, fără incidente, oamenii venind cu mic cu mare, de la părinţi cu copii, până stăpâni cu câini, unii dintre ei sperând  că“ se dau cei 30 de lei”şi pentru câine, în acest  sens având şi pancarte ironice pe acest subiect.

 

Având în vedere că singurele incidente care au avut loc în toate aceste zile, au fost la Bucureşti, miercuri seara, când au fost infiltraţi agitatori, în restul zilelor totul a decurs aşa cum este normal într-o ţară civilizată şi democratică, însă pe Facebook, acolo unde se comunică cel mai mult şi care a devenit platforma cea mai liberă a oamenilor pentru a-şi spune păsul, circulă îngrijorări legate de apariţia agitatorilor, având în vedere că zilele trec, tensiunea creşte, şi se apropie ziua când ordonanţa începe să-şi producă efectele. Mai multe mesaje pe aceeaşi reţea de socializare îndeamnă la calm şi la vigilenţă, pentru a nu apărea incidente nici pe mai departe.