Consiliul Județean le solicită parlamentarilor amendamentele la bugetul de stat depuse pentru județul Arad

Data publicare: Marti, 31 Ianuarie, 2017 Total: 1343 accesari

Consiliul Județean le solicită parlamentarilor amendamentele la bugetul de stat depuse pentru județul Arad

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, le solicită parlamentarilor arădeni o centralizare a amendamentelor pe bugetul național al anului 2017. „Ne-am întâlnit cu domnii parlamentari la Consiliul Județean și le-am prezentat proiectele administrative pentru anul 2017. Le-am sesizat atunci că, în urma creșterilor salariale, bugetul județului Arad se dezechilibrează și este necesară stăruința domniilor lor, prin amendamente la bugetul de stat, în vederea asigurării fondurilor pentru investiții”, a declarat Iustin Cionca.
 

Președintele Consiliului Județean și-a propus centralizarea tuturor amendamentelor depuse de parlamentarii arădeni la bugetul de stat, indiferent de culoarea politică a celor care au depus amendamentul. Este necesară o centralizare a amendamentelor la Consiliul Județean, în vederea corelării activității administrative de la nivel local cu eforturile depuse de parlamentari la nivel central.
 

Nu este importantă apartenenţa politică a parlamentarilor, ci felul în care aceştia reprezintă interesele județului. Am afirmat că avem nevoie de un parteneriat funcțional parlamentari-administrație locală, iar aceste amendamente sunt barometrul funcționării parteneriatului”, a precizat Iustin Cionca.
 

Consiliul Județean consideră că eficiența activității parlamentarilor se reflectă și în relația cu Guvernul și ministerele, respectiv felul în care aceștia sunt considerați, la rândul lor, parteneri de dialog de către membrii guvernului și reușesc să susțină proiectele Aradului.