S-au trasat primele linii ale frontului în noul război comercial mondial

Data publicare: Luni, 30 Ianuarie, 2017 Total: 3182 accesari

S-au trasat primele linii ale frontului în noul război comercial mondial

În timp ce preşedintele SUA Donald Trump, şi premierul Marii Britanii Theresa May, încercau săptămâna trecută să definească poziţiile ţărilor lor în relaţiile dintre cele două state, can­celarul german Angela Merkel şi pre­mierul chinez Li Keqiang vorbeau despre legături comerciale mai strânse între naţiunile lor.
 

Merkel şi Li au semnalat, astfel, o alianţă globală sugerată de mai multe ori de oficialii de la Berlin ca opoziţie la agenda protecţionistă a lui Trump. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, pre­şedintele francez François Hollande şi Merkel au apreciat că Trump reprezintă „o provocare“ pentru Europa. În noua ordine politică germană, Germania va avea probabil un preşedinte care s-a declarat „îngrozit“ de campania noului preşedinte american, consemnează cei de la ziarul financiar.

 

Conform celor de la publicaţia germană „Handelsblatt”, preşedinţii executivii ai marilor concerne germane, sunt extrem de rezervaţi în legătură cu viitorul economic  în care  proaspătul preşedinte americam Donald Trump,  are în mână cea mai mare şi puternică  economie a lumii. Francezii de la “Le Monde”, caracterizează viziunea economică a lui Trump ca fiind  „depăşită“, catalogând-o ca  o viziune economică specifică anilor 80, când globalizarea era la începuturile sale.
 

„Uniunea Europeană se confruntă cu provocări foarte mari, interne şi externe, pe care nu le putem întâmpina decât împreună. Avem nevoie de poziţii noi şi clare în privinţa a ceea ce caracterizează democraţiile noastre iubitoare de libertate“, se arată într-un comunicat de vineri al cancelariei germane, mai spun cei de la ziarul financiar.


Sursa: zf.ro