Traficanţii de migranţi au ajuns la Parchet cu mandate de aducere (FOTO/VIDEO)

Data publicare: Joi, 26 Ianuarie, 2017 Total: 2715 accesari

Traficanţii de migranţi au ajuns la Parchet cu mandate de aducere (FOTO/VIDEO)

Douăzecişicinci de descinderi au avut loc, în această dimineaţă, în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Bucureşti, pentru destructurarea unei retele de trafic de migranţi. Anul trecut, gruparea, finanţată din Turcia, a reuşit să scoată din România  către vestul Europei, sute de migranţi sirieni, irakieni, afgani, marocani si turci. Migranţii erau transportaţi în camioane, inclusiv cisterne. Asupra unuia dintre traficanţi, poliţistii au găsit şi o armă alba, o sabie de samurai.

 

Reţeaua de traficanţi cuprindea 20 de persoane, atât români, cât şi turci şi bulgari.Începând cu luna august şi până la sfârşitul anului trecut, aceştia au reusit să ducă în Germania, pe ruta Turcia-Bulgaria şi Ungaria, zeci de migranţi, care plăteau mii de euro pentru transport.  Bogdan Diaconescu, procuror DIICOT, susţine că fiecare avea rolul lui, unii îi transportau, alţii îi cazau şi aşa mai departe.

 

Traficanţii foloseau un limbaj codat atunci când vorbeau despre transporturile clandestine. Capii turci ai retelei, erau denumiti "ciobani" iar migrantii "oi".  La cel mai recent transport ilegal, interceptat de politistii de frontiera , 42 de migranti, printre care 18 copii, au fost găsiţi ascunsi, într-o cisternă, în vama Nădlac.

 

La parchetul Arad au început audierile celor 20 de suspecti. Ei sunt cercetaţi pentru trafic ilegal de persoane şi riscă până la zece ani de închisoare.