Gimnastica ritmică începe sezonul în luna Martie. CSM Arad are la acest sport toate categoriile de vârstă acoperite

Data publicare: Joi, 26 Ianuarie, 2017 Total: 5640 accesari

Gimnastica ritmică începe sezonul în luna Martie. CSM Arad are la acest sport toate categoriile de vârstă acoperite Sportivele secţiei de gimnastică ritmică a CS Municipal Arad se pregătesc pentru noul sezon competiţional, primele concursuri internaţionale fiind programate în luna martie.

Antrenoarea Daniela Chiriac, care este şi arbitru internaţional, îşi face planurile pentru primăvară, calendarul fiind deja cunoscut: „În 4 februarie merg cu Sonia Ichim la un prim test de verificare în acest an, la lotul naţional, iar apoi voi participa la un curs internaţional de arbitri în Spania, lângă Madrid. În martie, Ichim şi Bock vor participa, la Calais, în Franţa, la un concurs internaţional, în vreme ce micile gimnaste au şi ele o competiţie internaţională la Novi Sad, în Serbia. La sfârşit de martie participăm la Cupa Irina Deleanu, un puternic concurs internaţional organizat în România. Naţionalele celor mici vor avea loc pe 30 aprilie, la Ploieşti, iar la sfârşit de iunie avem, la Braşov, Naţionale pentru prejunioare. Important e că anul trecut am acoperit toate categoriile de vârstă la Naţionale, iar în 2017 stăm şi mai bine.
 

Arad Trophy, proiect ambiţios

Aradul ar putea găzdui în acest an un puternic concurs internaţional, cu câteva nume sonore din lumea gimnasticii ritmice europene: „Ne dorim foarte mult să organizăm un concurs internaţional, Arad Trophy, pe 14 şi 15 septembrie, în care să invităm şi câteva gimnaste importante din Europa. Cu sprijinul părinţilor, în proporţie de 50% cred că putem să ne atingem acest obiectiv, dar pentru organizare sperăm să fim sprijiniţi şi de pe plan local”, mai spune Daniela Chiriac. În ceea ce o priveşte pe Sonia Ichim, componentă a lotului naţional de junioare, gimnasta arădeană parcurge ultimul an înainte de seniorat:
 

Sonia Ichim, în ultimul an de juniorat

Din acest an avem cod nou, de aceea lucrăm la noi compoziţii, cât mai dificile. Sonia e în ultimul an de juniorat, fără competiţii majore, dar trebuie să se pregătească cât mai bine pentru 2018, când va fi senioară şi să sperăm că va participa la Europene sau Mondiale. De asemenea, trebuie să îşi apere, pe plan intern, titlul naţional. Se anunţă un an greu pentru ea, este şi în clasa a VIII-a şi vrea să fie la înălţime şi la învăţătură”, încheie antrenoarea CSM-ului.



Sursa: preluare CSM Arad