Aproape 300 de milioane de euro pentru TVR si Radioul public

Data publicare: Marti, 24 Ianuarie, 2017 Total: 1757 accesari

Aproape 300 de milioane de euro pentru TVR si Radioul public

După ce guvernul PSD a eliminat  cu "generozitate electorală" taxa radio/tv, acum sunt nevoiţi să aloce din bugetul naţional nu mai puţin de 300 de milioane de euro pentru cele două instituţii media. Problema cea mai mare este că sumele sunt considerate insuficiente de către cei din aceste instituţii.

 

Mai concret, TVR primeşte pentru 2017 un buget de 211 milioane euro, în timp ce RRA(Radioul Public) primeste un buget pentru 2017 de 85 milioane de euro.

 

Aşadar, TVR şi RRA împreună primesc un buget de aproape 300 milioane de euro, iar cifra poate nu este relevantă pentru majoritatea celor care citesc aceste cifre, pentru că nu sunt familiarizaţi cu sumele din piaţa media.


Pentru a avea un tablou mai complet, trebuie remarcat că, bugetul TVR+RRA de aproape 300 milioane euro este aproape cât tot ce adună din piaţă toate televiziunile private, sutele de site-uri şi radiouri la un loc. Acestea adună din economia priovată aproximativ 350 milioane de euro anual, în timp ce TVR şi RRA, cu audienţe extrem de mici, care pe lângă faptul că primesc bani de la buget, concurează şi pe piaţa de publicitate posturile private, o altă anomalie.

 

Pe lângă acest buget uriaş, care acum este alocat exclusiv de la buget după renunţarea la taxa ratio/tv, TVR şi colosala datorie la ANAF de 110 milioane de euro. Din bugetul pe 2017, se pare că această datorie va fi achitată către ANAF, adică statul român alocă bani la TVR din buget, pentru a-şi plăti datoriile către statul român.

 

Sursa: tolo.ro