Scandal în lumea sportului arădean! Se cere demisia lui Meszar!

Data publicare: Vineri, 20 Ianuarie, 2017 Total: 6203 accesari

Scandal în lumea sportului arădean! Se cere demisia lui Meszar!
După anunţul făcut de Primăria Arad în conferinţa de presă de miercuri 18 ianuarie, în care municipalitatea anunţa că va investi în gazonul de pe arena Gloria, iar pe durata lucrărilor echipa fanion UTA să desfăşoare meciurile programate în campionat pe teren propriu pe arena Gloria, arenă care va beneficia de câteva ămbunătăţiri, printre care şi tribune mobile pentru 2000 de spectatori.


 


După anunţul făcut de primărie, reacţiile nua au întârzăiat să apară. Primii care au reacţionat, au fost cei de la Suporter Club UTA care îşi manifestau scepticismul legat de promisiunile Primăriei.

 

Arena “Gloria” situată la Boul Roşu, este o arenă refăcută pentru atletism, pista de atletism având 8 culoare de alergare care a costat 1,6 milioane lei , precum şi o zonă specială dotată cu “cuşti” pentru aruncări libere, arena găzduind de altfel o competiţie Europeană de aruncări libere în anul 2016.

 
Întruniți într-o ședință, o parte a membrilor Asociației Județene de Atletism Arad și-au manifestat îngrijorarea și totodată nemulțumirea în legătură cu decizia Primăriei de a schimba chiar şi temporar destinaţia acestei arene, iar echipa de fotbal UTA Arad să joace meciurile din liga a 2-a.
 

Ioan Marconi (președintele Asociației Județene de Atletism Arad), Constantin Miclea (vicepreședinte), Traian Magheru, Decebal Spânu, Zoltan Szabo, Ionel Oprea, Pavel Suslak, Lucian Donțu și Olivia Brosovszki, se simt marginalizaţi în luarea acestei decizii:
 
“Meritam să fim măcar consultaţi. Nimeni nu ne-a chemat la o discuție prealabilă, suntem puși în fața faptului împlinit. L-am văzut pe domnul Meszar lângă viceprimarul Aradului vorbind doar despre fotbal. Măcar să fi fost la fel de vocal și implicat și când s-au dărâmat cele trei mari stadioane în Arad: Vagonul, Strungul și Telecom. Eu știu că în calitate de director al Direcției Județene de Sport și Tineret, ar trebui să ne trateze egal pe toți. Cred că meritam măcar să fim măcar consultați cu privire la singurul stadion omologat pentru competiții internaționale de atletism din vestul țării. Nu reprezintă toate sporturile din Arad, îi cerem demisia din fruntea Direcției”, spune Constantin Miclea, vicepreședintele Asociației Județene de Atletism Arad.
 

Cuștile pentru aruncarea greutății o problemele majoră

“În primul rând, odată dezasamblate și depozitate prin nu știu ce hale, ansamblele ce compun acele cuști se deteriorează. S-au dat pe ele aproximativ 35 de mii de euro din banii arădenilor. În plus, pierdem omologarea pentru competițiile oficiale, iar costurile unei omologări în atletism sunt mari pentru țara noastră, în jur de 10 mii de euro. Mai sunt și cheltuielile cu reprezentantul Federației Internaționale, ce înainte de Cupa Europei la Aruncări Lungi a stat două săptămâni la Arad, pe cheltuiala noastră, numai pentru a omologa terenul de aruncări. Se adună zeci de mii de euro dintr-un foc din banii arădenilor, ce ar putea fi folosiți în alte scopuri”, spune Constantin Miclea, antrenor și vicepreședintele Asociației Județene de Atletism.
 

Marconi: Gazonul, inutilizabil pentru fotbal
 
„Crampoanele fotbaliștilor intră ca brânza în acest gazon, nu văd cum vor putea evolua ei în condiții normale. Dacă se decopertează primul strat, sub el e pământ nivelat, așa cum ați văzut la începutul anului trecut pe CSȘ Gloria, în Subcetate. Nu văd cum într-un timp atât de scurt, echipa UTA va avea parte de o suprafață de joc cât de cât bună, ca să-și poată facă treaba pentru care schimbă, practic, terenul. Și am mai observat că s-a mai vorbit despre conviețurire atleți – fotbaliști. De acord, dar să nu-mi spuneți că în momentul în care fotbalul ajunge pe Gloria, aruncătorii de greutăți mai pot să-și facă antrenamentele, riscând să facă găuri în gazon”, adaugă Ioan Marconi președintele Asociației Județene de Atletism Arad

Se mai pune problema şi a protejării materialului special din care este făcută psita de alergare, unele voci din domeniu, spun că aceleaşi crampoane ale ghetelor fotbalistilor vor lăsa urme grele în această pistă de alergare, care într-o perioadă destul de scurtă va avea de suferit.
 

I se cere demisia lui Meszar


 

„Nimeni nu ne-a chemat la o discuție prealabilă, ci suntem puși în fața faptului împlinit. L-am văzut pe domnul Alexandru Meszar lângă viceprimarul Aradului vorbind doar despre fotbal, despre ceea ce ce trebuie făcut pentru ca pe Gloria să se joace fotbal la primăvară. Măcar să fi fost la fel de vocal și implicat și când s-au dărâmat cele trei mari stadioane în Arad: Vagonul, Strungul și Telecom. Atât dânsul, cât și iubitorii fotbalului. Eu știu că în calitate de director ar Direcției Județene de Sport și Tineret, domnul Meszar ar trebui să ne trateze egal pe toți. Dânsul uită că Andrei Gag a fost desemnat cel mai bun sportiv al Aradului în 2016 și, de altfel, cel mai bun atlet român al anului trecut, iar antrenorul Ionel Oprea e și el cel mai bun antrenor arădean pe 2016. Cred că meritam măcar să fim întrebați sau consultați cu privire la singurul stadion omologat pentru competiții internaționale de atletism din Vestul țării. Nu reprezintă toate sporturile din Arad, îi cerem demisia din fruntea Direcției”, a declarat Constantin Miclea, antrenor și vicepreședintele Asociației Județene de Atletism.