ATENȚIE ȘOFERI ! Incepând de sâmbătă mașinile nu se mai pot parca pe trotuar! Vezi care sunt noile modificări pe care trebuie neapărat să le cunoști!

Data publicare: Joi, 19 Ianuarie, 2017 Total: 2263 accesari

ATENȚIE ȘOFERI ! Incepând de sâmbătă mașinile nu se mai pot parca pe trotuar!  Vezi care sunt noile modificări pe care trebuie neapărat să le cunoști!

Dacă acum șoferii au dreptul de a parca pe trotuar, chiar dacă acesta nu este special amenajat pentru acest lucru, începând de sâmbătă Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice se va modifica.

 

Astfel începănd cu data de 21 ianuarie 2017 administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător. Amenajările se pot executa numai dacă:

 

a) se respectă culoarul destinat circulaţiei pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lăţime;

 

b) accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;

 

c) poziţionarea vehiculelor în parcare nu stânjeneşte circulaţia pe prima bandă sau pe pistele amenajate.

 

În Regulament se se mai adaugă un articol în care se specifică faptul că, nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puţin de 10 m de intersecţii, staţii ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.