OFICIAL! Aceasta a fost CEA MAI GEROASĂ NOAPTE ! Urmează ninsori și viscol!

Data publicare: Marti, 10 Ianuarie, 2017 Total: 3174 accesari

OFICIAL! Aceasta a fost CEA MAI GEROASĂ NOAPTE ! Urmează ninsori și viscol!

Meteorologii au anunțat că noapte de luni spre marți a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. La Întorsura Buzăului s-a stabilit o minimă de -32 de grade Celsius iar la Obârși Lotrului -29 de grade Celsius.
 

La Arad, in această noapte, media temperaturilor a fost -14,-16 grade Celsius. În Transilvania în această noapte temperatura nu a urca peste -20 de grade Celsius.

 



ANM a emis în această dimineață o avertizare de COD GALBEN/PORTOCALIU de viscol și zăpadă pentru partea de SUD-EST a României.


 

COD GALBEN intră în vigoare astăzi ora 21 și este valabil până în 11 ianuarie, ora 21. În acest interval aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

 

Primul COD PORTOCALIU intră în vigoare la ora 22 și va ține până în  11 ianuarie, ora 08,  pentru jud. Constanța și Tulcea unde pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

 

Al doilea COD PORTOCALIU intră în vigoare la ora 23 și va ține până în 11 ianuarie, ora 15, pentru jud. Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea unde în noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie) temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70...80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.



În tot acest interval se menține și CODUL PORTOCALIU/GALBEN de ger pentru toată țara.