Liviu Dragnea, declarații contradictorii în scandalul găurii din buget

Data publicare: Luni, 09 Ianuarie, 2017 Total: 4559 accesari

Liviu Dragnea, declarații contradictorii în scandalul găurii din buget
Proaspătul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara, la  postul de televiziune România TV că va face o comisie parlamentară de anchetă, pentru că "s-au găsit probleme mari în Guvern". Liderul PSD susține că bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei, lăsată de guvernul tehnocrat.


Acuzele vin la mai puțin de o săptămană după ce Guvernul PSD+ALDE a eliminat peste 100 de taxe și impozite, a dispus neimpozitarea pensiilor și a majorat salariul minim pe economie  contrar avertismentelor și semnalelor de alarmă venite din partea analiștilor economici, a președintelui României dar și a fostului ministru de finanțe .


O intervenție televizată recentă, din  data de 5 decembrie 2016 a liderului PSD, contrazice declarațiile făcute în cadrul emisiunii de duminică seara. Liviu Dragnea declara la postul de televiziune B1TV faptul că guvernul tehnocrat lasă 19 miliarde de lei necheltuiți.
 

"În 2016 suntem în situația în care 19 miliarde de lei din 38 de miliarde, pe care îi are la dispoziție guvernul, nu se cheltuie pe investiții. Miliarde de lei rămân necheltuiți la guvern. Suntem la deficit bugetar 0,4%, până la 2,5% mai este suficient. (...) Poți să justifici în orice fel lipsa performanței, dar dacă stai cu sertarele pline de bani și spui că nu sunt bani... Sunt miliarde de lei care rămân necheltuiți", a spus Dragnea, la postul de televiziune B1.


Cifrele arată că măsurile populiste adoptate de către guvernul Grindeanu nu sunt sustenabile și ar urma să destabilizeze bugetul de stat pentru următorii ani crescând deficitul bugetar de la 2,4%(prezent) la peste 4%.

 

România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.