Gerul nu i-a împiedicat pe doi arădeni să meargă la braconaj

Data publicare: Luni, 09 Ianuarie, 2017 Total: 4071 accesari

Gerul nu i-a împiedicat pe doi arădeni să meargă la braconaj

Vineri, 06 ianuarie 2017, în jurul orei 15.50, un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat pe albia râului Mureș, doi bărbați care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate,  prin metoda greblare folosind câte un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și un  plumb.
 

Cele două persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona localității Bata din jud. Arad. La vederea echipajului de jandarmi, unul dintre bărbați, și-a aruncat unealta de pescuit în râu în încercarea de a se sustrage răspunerii penale, dar jandarmii au fost promți, reușind recuperarea bățului de pescuit.
 

Jandarmii au stabilit că aceștia se numesc Vasile B. și Vasile A. cu vârste de  65 ani respectiv 49 ani, din localitatea Bata, județul Arad.
 

Având în vedere că ,, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.
 

Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor. 



Notă: imaginea reprezentativă are doar rol asociativ-comparatistic – nu este de la locul și din momentul evenimentului de vineri dimineața.