Eliminarea impozitării pensiilor a fost votată! Vezi cine beneficiază de creşterea pensiilor!

Data publicare: Vineri, 06 Ianuarie, 2017 Total: 5418 accesari

Eliminarea impozitării pensiilor a fost votată! Vezi cine beneficiază de creşterea pensiilor!



Plenul Camerei Deputaţilor a votat joi cu 207 voturi pentru si 29 împotrivă, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 lei şi scutirea tuturor pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale.
 
 

Iniţiativele venite din partea opoziţiei au fost respinse de către majoritatea PSD+ALDE chiar dacă acestea vizau creşteri reale ale pensiilor mici şi foarte mici.
 



Grupul PNL a susţinut eliminarea impozitării tuturor pensiilor, dar propunerea a fost respinsă de plen. Si propunerea UDMR privind menţinerea impozitării doar a pensiilor speciale de peste 2.000 de lei a fost respinsă.
 

Astfel s-a ajuns în situaţia inedită în care singurii beneficiari ai creşterii pensiilor să fie acele persoane cu pensii mai mari de 2000 de lei.
 

Un deputat USR a explicat pe un site de socializare, votul din parlament, pe înţelesul tuturor:

"Ca sa înteleaga toata lumea impactul legii care s-a votat astazi referitoare la neimpozitarea pensiilor. Cei cu pensii mici (sub 917.5 lei) nu castiga nimic. Nu plateau nici CASS nici impozit pe venit nici conform actualului cod fiscal. Mai mult, cei cu pensii sub 1,100 lei nu plateau impozit pe venit. Prin urmare, pe ei nu ii ajuta deloc noua lege. Noua lege ii afecteaza mai ales pe cei cu pensii intre 1,100 si 2,000 lei si secundar pe cei cu pensii peste 2,000 lei.
 

Cei cu pensii cuprinse intre 1,100 si 2,000 lei castiga de la 31.54 lei pana la 203.54 lei. Pe cand cei cu pensii peste 2,000 de lei castiga inca 5.5 lei la fiecare suta de lei de pensie. Aveti tabelul alaturat pentru a vizualiza impactul pe pensii per suta de lei", a detaliat Nasui pe Facebook.