Bugetarii nu primesc tichete de masă, tichete cadou și vouchere de vacanță în perioada ianuarie-februarie 2017

Data publicare: Joi, 05 Ianuarie, 2017 Total: 2271 accesari

Bugetarii nu primesc tichete de masă, tichete cadou și vouchere de vacanță în perioada ianuarie-februarie 2017

Angajaţii care lucrează la stat nu primesc nici în prima parte a acestui an tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță și anumite indemnizații speciale, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016, ale cărei prevederi au intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1035 din 22 decembrie 2016, iar munca suplimentară nu poate fi recompensată decât prin timp liber corespunzător. Practic, măsurile care au intrat în vigoare nu reprezintă pentru bugetari decât o continuare a situației din 2016.

 

Totuși, persoanele care lucrează în instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii pot primi tichete de masă, potrivit OUG nr. 99/2016. De asemenea, se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale, precum și pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale, potrivit avocatnet.ro

 

Totuși, persoanele care lucrează în instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii pot primi tichete de masă, potrivit OUG nr. 99/2016. De asemenea, se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale, precum și pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale.



Sursa: avocatnet.ro