Patinoarul lui Țiriac este gata! De 8 ori mai ieftin și construit de 12 ori mai rapid decât cel al Primăriei București

Data publicare: Luni, 26 Decembrie, 2016 Total: 8920 accesari

A fost inaugurat primul patinoar construit în zona Bucureștiului în ultimii 64 de ani. Patinoarul se află pe Strada Drumul Gării Odăi, Otopeni, în apropierea Țiriac Collection.
 

La deschiderea oficială au luat parte, printre alții, Ilie Năstase, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Elisabeta Lipă, Simona Halep, Horia Tecău și Bogdan Stelea.
 

Prezent la deschidere, fostul hocheist Eduard Pană spune că speră ca patinoarul să revitalizeze sporturile care se desfășoară pe gheață.
 

Prin comparație, Primăria Capitalei reconstruiește patinoarul Flamaropol/23 August. Costul total estimat este de 23 de milioane de euro și construcția va dura 3 ani, conform planurilor din prezent. Flamaropol va fi ușor mai mare și va avea pe lângă patinoar și un bazin semiolimpic, un centru de escaladă și un restaurant cu priveliște panoramică, dar totuși… de la 3 luni la 3 ani și de la 3 milioane la 23 de milioane de euro? Și își va face Primăria restaurant acolo?


Proiectul a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaţionale şi conform indicaţiilor Federaţiei Internaţionale de Hochei cu scopul de a încuraja practicarea sportului în randul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive pentru performanţă.
 

Patinoarul, care va putea gazdui meciuri oficiale, are o suprafata construita de 4 863 mp, capacitate de 500 de locuri si este realizat conform celor mai recente norme olimpice internationale si conform indicatiilor Federatiei Internaționale de Hochei.
 

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis și posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Țiriac va construi un stadion cu pistă de atletism și o grădiniță sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri.
 

Patinoarul lui Țiriac, numit Telekom Arena, încă nu are un program pentru public sau un site oficial. Este gândit în primul rând pentru copii și juniori ce se antrenează pentru hochei sau patinaj artistic, dar conducerea va analiza programul lor și va permite și accesul publicului pentru cei ce vor să se învârtă în cerc pe gheață. Va fi deschis 12 luni pe an. 



Sursa: europafm.ro, nwradu.ro
Sursa foto: computerblog.ro