Au fost emise deciziile de numire pentru funcțiile de director și director adjunct pentru școlile și liceele din Arad. 8 unități au rămas fără ! Vezi despre cine este vorba !

Data publicare: Joi, 22 Decembrie, 2016 Total: 2196 accesari

Conform Notei Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 11398/15.12.2016, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 1128/M/16.12.2016,  în data de 21 decembrie 2016,  au fost  emise deciziile de încetare a detașării în interesul învățământului, pentru toate cadrele didactice care ocupă funcții de conducere,  care vor intra în vigoare începând cu data de 9 ianuarie 2017.
 

Inspectoratul Școlar Județean Arad a analizat în Consiliul de Administrație din 19.12.2016 și  20.12.2016, propunerile unităților de învățământ privind funcțiile vacante de director și director adjunct care nu au fost ocupate prin concurs.  Consiliul de Administrație a realizat această analiză în vederea emiterii avizului pentru numirea prin detașare  în interesul învățământului pe funcțiile rămase vacante în urma finalizării concursului. Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcții nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs, respectiv cele care s-au prezentat la concurs dar nu au fost admise.
 

De asemenea, tot în data de  21 decembrie 2016, au fost emise deciziile de numire pentru funcțiile de director/ director adjunct începând cu data de 9 ianuarie 2017.
 

În urma ședinței  Consiliului de Administrație al ISJ Arad au fost emise avize de  detașare  în interesul învățământului pentru  68 de cadre didactice pentru funcția de director, rămânând neocupată  această funcție în următoarele  opt unități de învățământ: Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Arad, Liceul Național de Informatică Arad, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico” Semlac, Școala Gimnazială „Ștefan Bozian” Șeitin, Școala Gimnazială Pădureni, Școala Gimnazială Zimandul Nou, Școala Gimnazială Vărădia de Mureș, Școala Primară Ignești.