Sevil Shhaideh este propunerea lui Dragnea pentru noul PREMIER, şi probabil noua jucărie a liderului PSD

Data publicare: Miercuri, 21 Decembrie, 2016 Total: 2246 accesari

Sevil Shhaideh este propunerea pe care Liviu Dragnea i-o face preşedintelui Iohannis, şi anunţată de Dragnea la ieşirea din întâlnirea cu preşedintele. Sevil Shhaideh în vârstă de 52 de ani, este fost secretar de stat în ministrul dezvoltării în guvernul Ponta şi absolventă de ASE.
 

Ce este de remarcat însă în declaraţia liderului PSD este faptul că această propunere o face preşedintelui deşi domnia sa este cel mai îndreptăţit să ocupe fotoliul de premier, însă nu doreşte să creeze un conflic cu preşedintele şi nici nu doreşte să încalce o lege pe care o consideră nedreaptă şi neconstituţională…..DEOCOMDATĂ! aceste deocamdată este cuvântul cheie al declaraţiei, ceea ce ne duce cu gândul că Liviu Dragnea intenţionează să nu lase lucrurile aşa, adică să “se ocupe” de această lege care-I stă în cale pentru moment spre fotoliul de premier pe care-l merită cu prisosinţă lasă de înteles liderul PSD.

 

Comisia de monitorizare pe care a anunţat-o PSD-ul, care va avea rolul de a face marcaj strict la noul guvern, dar şi ultimele declaraţii a liderul PSD, cum că noul guvern nu  “va face nimic de capul său” ne duce la presupunerea şi la spre certitudinea că acest guvern este unul de faţadă, adevăratil premier va fi de fapt Liviu Dragnea, iar sediul guvernului nu va fi nicidecum Palatul Victoria, el se va muta în Kiseleff nr. 1.

 

Deşi în presa locală s-a defilat cu numele lui Mihai Fifor ca pre,ier, noi am avut rezerve legate de această variantă, motiv pentru care nu am avansat acest nume, şi se pare că am fost inspiraţi.

 

"PSD a câştigat alegerile şi, conform cutumelor, eu aveam dreptul legitim să solicit funcţia de premier. Am ţinut cont de două lucruri, de afirmaţiile preşedintelui României şi de o lege în vigoare. Pentru mine, legea nu e o chestiune secundară. (...)" A trebuit să ţin cont de dorinţa de a face o propunere de premier care să-mi dea garanţia că nu  merge acolo pentru a construi un proiect personal, ci garanţia că ştie, că are capacitate de muncă, un om în care să am încredere totală. Aşa cum am spus în toată campania şi după alegeri, nu promovez niciun conflict inutil. Am venit cu o soluţie care sper să fie acceptată, aşa încât să putem forma rapid un guvern. Propunerea e o persoană pe care o cunoaşteti - Sevil Shhaideh", a declarat, Liviu Dragnea la ieşirea de la consultările cu preşedintele Iohannis.