Activităţi de informare în cadrul campaniei PROTEJEAZĂ-ȚI LOCUINȚA ȘI AFACEREA! TRĂIEȘTE ÎN SIGURANȚĂ!

Data publicare: Marti, 13 Decembrie, 2016 Total: 2027 accesari

În perioada  noiembrie-decembrie a a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Asociația Română pentru Tehnica de Securitate desfășoară la nivel național Campania  de prevenire a furturilor din locuințe și societăți comerciale ”PROTEJEAZĂ-ȚI LOCUINȚA ȘI AFACEREA! TRĂIEȘTE ÎN SIGURANȚĂ!”.
 


Scopul acestei campanii îl constituie informarea cetățenilor cu privire la principalele modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe și societăți comerciale.


Inspectoratul de Poliție Județean Arad, prin polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de ordine publică desfășoară activități informativ preventive în municipiul și județul Arad, în zona parcărilor centrelor comerciale și piețe, participând și la întâlniri ale asociațiilor de proprietari  de apartamente.


Pentru a avea parte de Sărbători în siguranță, polițiștii vă recomandă luarea unor minime măsuri pentru prevenirea furturilor din locuințe și societăți comerciale.

 

Pentru prevenirea furturilor din locuințe, I.P.J. ARAD vă recomandă:

 



Pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale, țineți cont de următoarele recomandări:

 

 

 


·        Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor!


·        Asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin! 


·        Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru!


·        La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător!


·        Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!


·        Nu de puţine ori autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii.


·        Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003.


·        Trebuie avută în vedere selectarea atentă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea!