AFLĂ de ce divorţează cuplurile !

Data publicare: Joi, 08 Decembrie, 2016 Total: 3677 accesari

Telefonul mobil este un obiect foarte util, însă el a devenit o mare problemă, atât pentru cei care îl folosesc frecvent în timp ce conduc autoturismul, dar şi utilizarea lui pentru accesul , in exces a reţelelor sociale.

 

Consumul diferit de alcool într-un cuplu este un alt motiv care duce la DIVORŢ ! Fotografiile din copilărie pot oferi indicii importante asupra trăiniciei unei relaţii conjugale. Divorţul are însă şi avantaje: oamenii învaţă să aprecieze mai mult plăcerile vieţii după un asemenea eveniment, iar mulţi îşi dau seama că erau prinşi în relaţii nefericite doar din frica de singurătate.

 

Cum se ajunge la divorţ? Răspunsurile le-au găsit nişte jurnalişti de la Huffington Post, care au realizat un top al ultimelor cercetări în domeniu, unele chiar surprinzătoare.

 

1. CONSUMUL DIFERIT DE ALCOOL. Cuplurile care au obiceiuri diferite în ceea ce priveşte consumul de alcool sunt mult mai predispuse la divorţ decât cele în care soţii beau cot la cot, potrivit unui studiu publicat în luna noiembrie a acestui an de cercetătorii de la Universitatea din Buffalo, SUA. Când doar unul dintre soţi obişnuieşte să bea mai mult, acesta ar putea constitui un factor crucial al rupturii. Un procent important de 50% dintre cele 634 de cupluri participante la studiu, în care partenerii consumau cantităţi diferite de alcool, au ajuns la divorţ. Pe de altă parte, doar 30% dintre cupluri care aveau obiceiuri similare în ceea ce priveşte consumul de băuturi alcoolice au divorţat.

 

2. FOTOGRAFIILE DIN COPILARIE. Potrivit profesorului de psihologie Matthew Hertenstein, de la Universitatea De Pauw, zâmbetul din fotografiile din tinereţe poate „prezice” riscul de divorţ. Analizând un studiu din 2009, acesta a ajuns la concluzia că oamenii care obişnuiau să zâmbească larg în fotografiile făcute în copilărie şi în tinereţe au mariaje mult mai trainice decât cei care stăteau mereu încruntaţi în poze.

 

3. BĂRBAŢII SINGURI, MAI SENSIBILI. Potrivit unui studiu în anul 2014, în luna septembrie, divorţul are un impact mare asupra sănătăţii fizice şi psihice a bărbaţilor. Bărbaţii divorţaţi sau burlacii, în general au rate mult mai mari de mortalitate si sunt mai predispusi consumului de stupefiante sau alcool decât cei căsătoriţi. În rândul bărbaţilor necăsătoriţi se înregistrează o rată de suicid cu 39% mai mare decât în cazul celor „luati”. Şi depresia este mai  des întâlnită în cazul primilor, divorţaţii având nevoie de şedinţe la psiholog, de zece ori mai des în timpul unui an, decât cei căsătoriţi.

 

4. FACEBOOK ÎN EXCES. Cei care îşi verifică profilul de mai multe ori într-o oră experimentează mult mai des certuri între soţi, din cauza activităţii de pe reţelele de socializare, ceea ce duce la deteriorarea relaţiilor, adulter fizic sau/şi emoţional şi, în final, la despărţiri sau divorţ. Au fost analizaţi 205 utilizatori de Facebook cu vârste cuprinse intre 38 si 18 de ani. Dintre aceştia, 79% erau implicaţi în relaţii. „Gelozia indusa de Facebook poate provoca serioase conflicte între parteneri, asociate mai ales de legăturile cu foşti parteneri. Cei care au o activitate intensa pe Facebook pot intra uşor în contact cu foşti parteneri, ceea ce duce la adulter emoţional sau chiar fizic”, spune un expert american, care şi-a publicat rezultatele cercetării în iunie 2013.

 

5. AVANTAJUL DIVORŢULUI. Persoanele care au experimentat un divorţ ştiu să savureze plăcerile vieţii, mai mult decât atunci când erau căsătorite. „Indivizii care au trăit o traumă provocată de divorţ au o capacitate ridicată de a aprecia micile plăceri ale vieţii”, potrivit unui studiu. La această cercetare au participat aproape 15.000 de persoane.

 

6. FRICA DE SINGURATATE ŞI RELAŢIILE NEFERICITE. Frica de singurătate îi determină pe mulţi oameni să rămână în relaţii nefericite sau alături de partenerii care nu se ridică la standardele lor.

 

7. TOT MA MULTE FEME SINGURE. În America, procentul femeilor nemăritate a crescut de la 1%, cât era în anul 1920, până la 15%, în prezent, iar numărul lor este în creştere, arată un raport publicat de „Bowling Green State University”. (sursa: evz.ro)