Marian Godină, pe lista celor 28 de personalități europene ale anului. El este imaginea României în Europa

Data publicare: Miercuri, 07 Decembrie, 2016 Total: 7459 accesari

 

Marian Godină a fost inclus pe lista Politico.eu  a celor "28 de personalități care definesc Europa și care vor influența în 2017 țările din care provin", pentru curajul de a denunța corupția din poliție.

 

"Polițistul cinstit ale cărui cuvinte  au ecou într-o țară sătulă de corupție este personalitatea care definește România.

 

Godină este văzut ca o rază de speranță într-un peisaj sumbru și cuvintele lui au ecou într-o țară sătulă de corupție", a notat Politico.eu  

 

Metodologia stabilită de aceștia analizează 28 de țări ale Europei, iar din fiecare țară este selectată o singură personalitate.

 

Devenit viral pentru talentul de a-și expune public experiențele profesionale intr-un mod amuzant, politistul Marian Godină a devenit cu adevărat o personalitate după ce a scris, cu succes, două cărți, dintre care una pentru copii.

 

Marian Godină a starnit o adevarată revoltă după ce a relatat pe Facebook despre umilințele și presiunile la care a fost supus din partea șefilor. Acesta a mărturisit pe un site de socializare faptul că a suspendat permisul şi a amendat un şofer care nu acordase prioritate la trecerea de pietoni. În maşina oprită se afla şi Luana Minea, director al Crucii Roşii Braşov, membru al Consiliului Judeţean din partea PSD şi membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. În aceeaşi zi, spune poliţistul, a fost chemat în birou de superiorul său și certat pentru gestul său. 
 

Postarea polițistului brașovean pe Facebook, a adunat în scurt timp mii de reacţii si distribuiri în rândul internauţilor. Două zile mai târziu procurorii au deschis o anchetă pentru abuz în serviciu și sindicaliștii cereau demisia șefului Poliției Brașov. De asemenea, Luana Minea, director al Crucii Roşii Braşov, membru al Consiliului Judeţean din partea PSD a demisionat. 



"Aseară, la Bruxelles, am participat la "Politico 28", un eveniment în cadrul căruia a fost prezentată lista cu cei “28 de oameni din 28 de țări, care configurează, agită si răscolesc Europa”. 
M-am simțit onorat să aflu că, din România, cei de la Politico m-au ales pe mine. " a comentat Marian Godină pe facebook.
 

Alături de Marian Godină, reprezentantul României, se află alte nume sonore pe plan mondial precum presedintele Turciei Recep Erdogan, George Soros sau primarul Londrei, Sadiq Khan.